PKK ve FETÖ saldırısı sonrası 2 kez gazi olan polisin Afrin arzusu

2012 yılında terör örgütü PKK tarafından bacağından yaralanıp gazi olup, 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında da F16 tarafından atılan füzelerden gelen şarapnel parçasıyla vücuduna isabet etmesi sonucu ikinci kez gazi olan Özel Harekat polisi Erol Ay, ikinci kez devlet övünç madalyası ve beratını aldı. Onurlu ve gururlu olduğunu söyleyen Ay, görev verilmesi halinde Afrin’e gitmeye hazır olduğunu ifade etti.

PKK ve FETÖ saldırısı sonrası 2 kez gazi olan polisin Afrin arzusu
2012 yılında Şırnak’ta görev yaparken PKK ile girdiği çatışmada bacağından yaralanarak gazi olan Özel Harekat Polisi Erol Ay, 2013 yılında Devlet Ödün Madalyası ve Beratı aldı. Gazi olduktan sonra Ankara’daki Özel Hareket Daire Başkanlığı’nda eğitmen olarak göreve devam eden Ay, 15 Temmuz 2016 darbe gecesinde, görev yaptığı daire başkanlığına FETÖ üyelerinin kullandığı F16’dan füze atıldı. Füzelerden sıçrayan şarapnel parçaları vücuduna isabet eden Ay, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Bugün ise Antalya Valiliğine ikinci kez Devlet Ödünç Madalyası ve beratını alması için çağırılan kahraman gazi, eşi Ayşenur Ay ve 12 yaşındaki oğlu Batuhan Ay ile birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun makamına geldi. Göğsündeki ilk madalyasıyla Vali Karaloğlu’ndan ikinci madalyasını alan Ay ve ailesinin duygulandığı gözlendi.

“2 terör örgütünün saldırısında 2 kez gazi oldu”

Erol Ay’ın ayrı bir özelliği olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Hem PKK terör örgütüyle mücadeleye girerek gazi olan hem de 15 temmuz gecesi Ankara’dak özel hareket merkezinin bombalanmasında gazi olan bir görevlimiz. 2 terör örgütünün saldırısında, 2 defa gazi olmuş bir kahramanımız. Ailesiyle birlikte uzun ömür diliyorum, kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kolum da, bacağım da kopsa o bölgede görev almak istiyorum”

15 Temmuz sonrası darbe girişimi 2,5 ay Azez kentine gittiğini belirten gazi Ay ise, 2 defa gazi olup devlet şeref ödünç madalyası almanın kendisi için onu ve gurur verici bir olay olduğunu ifade etti. 2. Gaziliğinin ardından Afrin’e yakın bölgedeki Azez’de 2,5 aylığına eğitmen olarak görev yaptığını aktaran Ay, “Azez bölgesinde, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) eğitim verildikten sonra, oradaki yapılanmaya ilişkin 2,5 ay eğitimci olarak görev yaptım. Şuanda Afrin bölgesinde şanlı ordumuz bir mücadele başlatmıştır. 2 kez gazi olmama rağmen, bacağımda kopsa, kolumda kopsa hiçbir karşılık beklemeden o bölgede görev almak istediğimin bilinmesini isterim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 15:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83