Plajın kirası 85 bin TL'den 1 TL'ye düşürüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'nın Uğrak Mahallesi'nde hizmete açtığı Ay Sultan Kadınlar Plajı'nın yıllık kirası 85 bin TL'den 1 (bir) TL'ye düşürüldü

Plajın kirası 85 bin TL'den 1 TL'ye düşürüldü
Ay Sultan Kadınlar Plajı'nın yıllık kirası 85 bin TL'den 1 (bir) TL'ye düşürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ERkan Demirci şu açıklamalarda bulundu:

Kamuoyu tarafından hatırlanacağı üzere 12.05.2017 tarihinde alınan 441 sayılı büyükşehir meclis kararı ile Alanya Uğrak Mahallesi’nde Kadınlar plajı olarak kullanılan 2 adet 6 m² büfe, 2 adet 25,52 m² WC, sökülüp takılabilir soyunma kabini, duş, gölgelik ve şezlong alanının ilk yıl bedeli 85000 TL+ KDV olmak üzere belediye şirketi EKDAĞ AŞ’ye kiralanması uygun görülmüştü.

İlgili gündem maddesinde tarafımca söz alınarak tespit edilen bedelin çok yüksek olduğu, bu rakamın Alanya Kleopatra Plajı’nda dahi olmadığı, bu rakamla kiraya verilmesi durumunda belediye şirketinin zarara uğrayacağı ifade edilmiş ve bunun düzeltilmesi istenmişti. Söz konusu itirazıma büyükşehir belediye başkanımızca verilen yanıtta söz konusu alanın devletten (TVK) belli bir tutar karşılığında kiralandığı ve kira rakamının altında bir rakamla 3. Kişilere kiralanması durumunda belediyenin dolayısıyla kamunun zarara uğrayacağı ifade edilmiştir. (Söz konusu konuşmalara ilişkin meclis tutanakları ve video kaydı ilgilenenler için aşağıda sunulmaktadır.)

Sonuç olarak yapılan müzakereler sonucunda itirazımıza rağmen oyçokluğu ile Uğrak kadınlar plajında yer alan büfe, wc, kabin ve şezlong alanının 85000TL+KDV Bedelle belediyemiz şirketi EKDAĞ AŞ’ye kiralanmasına karar verilmişti. Yine bilindiği üzere söz konusu meclis kararına müteakip, Uğrak’ta yer alan kadınlar plajı belediye şirketi EKDAĞ AŞ tarafından 3. Bir şahsa kiralanmış olup, plaj halen faaliyet vermeye devam etmektedir.

Aradan geçen yaklaşık 4 ayın ardından 15.09.2017 tarihinde yapılan büyükşehir meclis toplantısında konu yeniden meclis gündemine getirilmiştir. (10. Gündem maddesi)
İLGİLİ GÜNDEM MADDESİNDE UĞRAK KADINLAR PLAJINA “HALKIN TALEBİNİN YETERLİ OLMAMASI, BÖLGEDEKİ TURİZM FAALİYETLERİNİN KISITLI OLMASI VE BÖLGENİN CAZİBESİNİN ARTTIRILMASI” İÇİN 85000 TL+KDV KİRALAMA BEDELLİ ÖNCEKİ MECLİS KARARININ İPTAL EDİLEREK, 1 TL BEDEL İLE 08.05.2019 TARİHİNE KADAR BELEDİYE ŞİRKETİ EKDAĞ AŞ’YE KİRALANMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

Gündem maddesi görüşülürken yapılan müzakerelerde 85000TL+KDV bedelin çok yüksek olduğu, bunun çıkarılmasının mümkün olmadığı, belediye şirketinin bu rakamla kiralarsa zarar edeceği yönündeki uyarılarımız ve aynı dönemde sayın başkan tarafından verilen 85000 TL+KDV tutarından daha düşük bir rakama kiralarlarsa kamu zararı oluşacağı yönündeki yanıtı hatırlatılarak, şimdi 1 TL bedelle kiralama yapıldığı ve bu durumun önceki karar ile çeliştiği grubumuz tarafından ifade edilmiştir.

Ayrıca tarafımca söz alınarak plajın EKDAĞ AŞ tarafından 3. Şahıslara kiraya verildiği, kiralama bedelinin kaç TL olduğu, şimdi alınan karar ile 85000 TL+KDV olan kiralama tutarının 1 TL’ye düşürüldüğü, bu durumda EKDAĞ AŞ’nin maliyetleri düşeceğine göre 3. Şahıslara verilen plajın kira bedelinde indirim yapılıp yapılmayacağı, indirim yapılması durumunda işletmecinin de maliyetleri düşeceğinden bu durumun plajda ücretli verilen hizmetlerin ucuzlamasına yol açıp açmayacağı konuları sorulmuş olup, sayın başkan bu soruların muhatabının EKDAĞ AŞ. olduğunu belirtmiştir. Ayrıca yine sorum üzerine sayın başkan kadınlar plajından hafta içinde günde ortalama 300 kişinin, hafta sonlarında ise 500 kişinin faydalandığını belirtmiştir.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83