Polisten önemli ehliyet duyurusu

Sürücü belgeleri müracaatları ile ilgili basın duyurusu yayınlandı.

Polisten önemli ehliyet duyurusu

 Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

banner111
Eski tip sürücü belgeleri değiştirme işlemlerine 1 Ocak 2016 tarihinde başlanmış ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Son günlerde sosyal medyada “2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL. civarında bedel ödenerek alınacağı, bu nedenle 01 Ocak 2017’ye kadar sürücü belgelerinin yenilenmesi” şeklinde haber ve duyurular yoğun olarak paylaşılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi bu yönde Emniyet Genel Müdürlüğümüzce yapılan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

Sürücü sağlık raporları halen; “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik” hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilmektedir ve bu durum daha önce duyurulduğu üzere 31.12.2020 tarihine kadar devam edecektir.

Konunun vatandaşlarımıza yaygın bir şekilde duyurulması “trafik tescil birimlerindeki yoğun birikimin ve iş gücü kayıplarının önlenmesi bakımından” önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 16:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83