Ramazan Meydanı bu akşam son kez kurulacak

Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularının sergilediği “Kedi ile Palyaço”, Ramazan Meydanı’nı dolduran çocukları doyasıya eğlendirdi.

Ramazan Meydanı bu akşam son kez kurulacak
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Şenlikleri’nin yapıldığı alan her akşam dolup taştı. Eski Ramazan eğlencelerinden Hacivat-Karagöz, Meddah, illüzyon gösterilerine Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularının hazırladığı Kedi ile Palyaço ve Bencil Dev oyunları da dahil oldu. 

HER AKŞAM MEYDAN DOLUP TAŞTI

Kedi ile Palyaço ve Bencil Dev oyunlarını izlemeye gelen çocuklar meydanı doldurdu. Arkadaşlığın ve vefanın değerinin anlatıldığı Kedi ile Palyaço’da jonglorlükten sihirbazlığa, akrobasiden dansa kadar her türlü eğlence, çocuklar için sahnelendi. Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularından Nilay Kara ve Fırat Onur Deniz’in oynağı oyun, Ramazan Meydan’ında 3 kez çocuklarla buluştu. 

BAŞKAN YÜCEL, “ÇOCUKLARIMIZA ESKİ RAMAZANLARI YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Şenlik alanında vatandaşlar ve çocuklar için her akşam iftardan sonra bir program düzenlediklerini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Meydan akrabaların, çocukların bir araya gelmesine, buluşmasına vesile olmanın yanısıra paylaşma duygularının artmasına da sebep oldu. Özellikle çocuklarımızın eski ramazanları bu meydanda yaşaması bizim için son derece önemliydi. Kültürümüzü, ortak değerlerimizi ve Ramazan’ı unutturmamak için eski örf ve adetlerimizi Ramazan meydanında bundan sonra da canlandırmaya devam edeceğiz.” dedi. 

SANAT MÜZİĞİ, İLLİZYON, HACİVAT-KARAGÖZ, PAYTAK SHOW VE DİĞER GÖSTERİLER

Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenlikleri’nde hem çocuklar hem de büyükler eğlendi. Bir birinden ilginç gösteriler ve müzik dinletileri şenliği ziyaret eden vatandaşları meydana bağladı.

Gösteri dünyasında Kerem Eser, jonglörlük, illüzyon oyunculuğu ve gösteri sanatlarının birçok dalını harmanlayarak izleyiciye sundu. Mehmet Erbil’in Hayalbaz Oyun Atölyesi, meddah gösteresi, Kedi ile Palyaço ve Bencil Dev tiyatro gösterileri çocukları eğlendirdi. Neşe-i Muhabbet Korusu ve ünlü kanun sanatçısı Aytaç Doğan’ın konseri vatandaşlara güzel anılar yaşattı. 

ŞENLİK BU AKŞAM SONA ERİYOR

Ramazan Şenlikleri bu akşam saat 21.00’da Belediye Tiyatrosu Çocuk Bölümü oyuncularının sergileyeceği “Bencil Dev” ve Neşe-i Muhabbet Korosu’nun konseriyle sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83