RUSYA'DAN MÜJDELİ HABER GELDİ

Aeroflot, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye gitme yasağının bugünden itibaren kaldırılmasının ardından İstanbul ve Antalya'ya bilet satışlarına başlayacağını bildirdi. ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze ise Rus tur operatörlerinin 23 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye turist göndermeye başlayacaklarını bildirdi.

RUSYA'DAN MÜJDELİ HABER GELDİ

 Aeroflot Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin üst düzey havacılık güvenliği önlemlerini alacağına dair garanti vermesi sebebiyle 22 Temmuz 2016 saat 00.00 saatinden itibaren Rusya Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) daha önce Rusya ve Türkiye arasındaki tarifeli seferlerin düzenlenmesine getirilen kısıtlamayı kaldırdı. Buna Rus vatandaşlarının Rusya'dan Türkiye'ye gitmesi ve Türkiye havalimanlarından üçüncü ülkelere transit geçişi dahildir. Aeroflot İstanbul ve Antalya'ya tüm kanallardan uçak bileti satışına devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

banner111
 
Gazetem.ru'nun haberine göre, yapılan açıklamada Rus vatandaşlarının Türkiye'ye gönderilmesinin mevcut yaz uçuş programına uygun şekilde yapılacağı belirtildi. 

'TUR SATIŞLARI CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK'
 
Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, Rus tur operatörlerinin 23 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye turist göndermeye başlayacaklarını bildirdi.
 
Lomidze konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biblio Globus uçuş programını 23 Temmuz'da açıyor. Bu da demek oluyor ki, ilk turistler o günden itibaren uçacaklar" ifadelerini kullandı.
 
Diğer tur operatörlerinin uçuş programlarının ne zaman başlayacağına ilişkin açıklama yapılmadı.

CHARTERDA YASAK AYNEN DEVAM
 
Öte yandan, TürkRus'un haberine göre, dün gece geç saatte gelen haber sosyal medyada önce “Rusysa Türkiye’ye charter uçuş yasaklarını da kaldırdı” yorumlarıyla yanlış değerlendirildi. 
 
Yetkililer sadece tarifeli seferlerde Rusların ve Rus şirketlerine yasağın kalktığını, Rusya’dan Türkiye’ye charter uçuşlarında yasağın aynen sürdüğünü bildirdiler.
 
LİDERLER ZİRVESİNE YETİŞEBİLİR
 
Charter yasağının kalkması için iki ülke resmi heyetleri arasında görüşmelerin sürdüğü, Rus tarafının ek güvenlik önlemleri talebi karşılanırsa, Putin ile Erdoğan arasında ağustos başında yapılacağı açıklanan zirveye kadar yasağın kalkma şansının yüksek olduğu vurgulanıyor.




Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83