Rüzgar'dan Alanyalı balıkçılara önemli uyarı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Antalya genelinde denizde ve iç sularda amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Rüzgar'dan Alanyalı balıkçılara önemli uyarı
 Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun gerçekleştirilen toplantısında, Kovid-19 salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Antalya genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiğini açıkladı.
İlçe Müdürü Rüzgar, yasağın uygulanması, takip ve denetiminin genel kolluk, belediye zabıta teşkilatları, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerince yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydetti; "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun aldığı kararla, yasağa uymayanlar hakkında ve her ihlalde ayrı ayrı olmak üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince ve Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan 'Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişilerin adli makamlara bildirilmesine, karar verildi."dedi. Rüzgar, tüm vatandaşların alınan kararlara uymasını, bu konuda sıkı denetimlerin yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83