Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı - Yaz saati uygulaması iptal mi olacak - Kış saati uygulaması gelecek mi?

Saatler geri alınacak mı?
Geçtiğimiz senelerde alınan kararla yaz saati uygulamasının kışında devam etmesi üzerine tartışmalar olmuştu. Sürekli yaz saati uygulaması, Torba Yasa'ya eklendi. Düzenleme Meclis'te görüşülecek.  

Yaz saai uygulamasının kaldırılıp saatlerin geri alınıp alınmayacağı ile ilgili nihai karar mecliste verilecek. Sürekli yaz saati uygulaması, Torba Yasa'ya eklendi, düzenleme Meclis'te görüşülecek. Geçen yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi büyük tartışmalara yol açsa da bu uygulamadan vazgeçilmemişti. 

ENERJİ BAKANI ALBAYRAK, "ÖNEMLİ KATKI YAPTI" DEMİŞTİ 

Enerji Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada, "Verimlilik hususunda yaz saati uygulaması Türkiye'ye çok önemli bir katkı yaptı.Ne yaptı? Rakamsal olarak; raporlar yeni geldi. Dedik bunun ekonomik rakamsal analizi nedir diye? Bakanlık olarak biz bir çalışma yapmıştk ama, dışarıdan da üçüncü bir gözle Türkiye'nin en iyi üniversitlerinden bir tanesi olan; teknik olarak kimine göre en iyisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile de bir çalışma yaptırarak baktığımızda, büyüme ısınma tüketimi saat ayarlaması noktasında yaklaşık geçtiğimiz yıl 540 milyon liralık, bir tasaruffa da etki etmesi itibariyle çok ciddi pozitif bir etki ortaya koymuştu. Bu süreç devam edecek." ifadelerini kullanmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83