Şahin Kırbıyık'ın bağış şovuna bakanlıktan yalanlama

Şahin Kırbıyık'ın bağış şovuna bakanlıktan yalanlama
'Sağlık Bakanlığına 700 bin lire dezenfektan bağışladım' diyerek kanal kanal dolaşıp şov yaptı. Sağlık Bakanlığı ise "Böyle bir bağış yapılmamıştır" açıklaması yaparak Kırbıyık Holding'in sahibi Şahin Kırbıyık'ı yalanladı.

Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığına 700 bin litre dezenfektan bağışladığını  açıklayan Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık’ı Sağlık Bakanlığı yalanladı.  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Televizyonlarda ve gazetelerde  "Hayırsever iş adamından bakanlığa örnek bağış” başlığı ile yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Mayıs ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'İnsan sağlığı için tehlikeli' diyerek ürünlerine toplatma kararı çıkartılan Kırbıyık Holding, aynı zamanda bakanlığın tağşiş listesinde de yer almıştı.


BAKANLIK YALANLADI

Antalya'da dezenfektan fabrikası bulunan iş adamı Şahin Kırbıyık, Nisan ayında yapmış olduğu açıklamada korona virüsle mücadele kapsamında devlete 700 bin litre dezenfektan bağışı yaptığını açıklamıştı. Yerel ve ulusal basında anahaber bültenlerine taşınan bağış haberini Sağlık Bakanlığı yetkilileri yalanladı.

700 BİN LİTRE BALONU

Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, korona virüsle mücadele için devlete 700 bin litre dezenfektan bağışı yaptığı haberlerini araştıran gazeteci Hakan Çırak ise, bilgi edinme  kanunu kapsamında CİMER’e yapmış olduğu yazışma sonucunda Kırbıyık Holding sahibi Şahin Kırbıyık’ı Sağlık Bakanlığı yalanladı.  

Sayın Yetkili başlığı ile yapılan açıklamada,

“Pandemi sürecinin başlarında malzeme alımları, denetimleri ve ticari faaliyetler Bakanlığımız bünyesinde USHAŞ tarafından yapılmıştır.  Konu ile ilgili resmi yazı ile USHAŞ biriminin görüşüne başvurulmuştur. USHAŞ’ın Kırbıyık Aş.’den hiçbir hibe almadığı ve bahse konu şirketle herhangi bir ticari faaliyette bulunulmadığı belirtilmektedir.” denildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2020, 08:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83