Şahin yılın son toplantısında müjdeleri verdi

Pandemi dönemine rağmen çalışmalara ara vermediklerini belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "2021'de oda aidatları ve üye kayıt ücretlerine zam yapmama kararı aldık" dedi. Şahin ayrıca web TV kuracaklarını ve 2 mahallede odanın hizmet ofislerini oluşturacaklarını açıkladı.

Şahin yılın son toplantısında müjdeleri verdi
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) bu yılki son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Meclis Başkan Vekili Yakup Koca'nın başkanlık ettiği toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 2020 yılının pandemi ile hatırlanacağını belirten Şahin, bir yandan pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak bir yandan da devam eden projeleri tamamlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Odanın 1 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı videonun sunumunun ardından konuşmasına devam eden Şahin, "Biz  pandemi, kriz var demedik. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. 'Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent' sloganıyla çıktığımız yolda bütün turizm merkezlerini kıskandırdık. Alanya, Türkiye'de turizmin ilk başladığı kent. Alanya'da Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanı'nın katıldığı toplantı yaptık. Bu toplantıya Alanya ve Antalya protokolü ile yerleşik yabancılar katıldı" dedi. 

"SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ"

Konaklı'ya fakülte kazandırma sözü verdiklerini hatırlatan Şahin, "Konaklı'da Yabancı Diller Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi'ni açacağız. Bin 300 öğrenciyle başlayacağız. Sonra sayıyı artıracağız. Alanya'nın sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümlerini de biliyoruz. Biz çalışıyoruz. Hoş sedalarla hoşçakalın diyeceğiz. Bu çalışmaları hep birlikte yaptık" diye konuştu. 

“BÖCEK'İ BAŞARILI BULUYORUM"

Toptancı hal inşaatının devam ettiğini aktaran Şahin,  "Yakinen takip ediyoruz. Sanayi sitesinin plan ve tadilat çalışmaları yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çalışkan adam. Biz destekliyoruz. Önçalışmalarını başarılı buluyorum" ifadelerini kullandı. 

"2 MAHALLEDE ODANIN HİZMET OFİSLERİNİ OLUŞTURACAĞIZ"

Hedefleri olduklarını vurgulayan Şahin, "Bu yıl kişisel gelişim eğitimlerini devam ettiremedik. Bunun için ALTSO Web TV kurma kararı aldık. 2021'nin ilk çeyreğinde hayata geçirmiş olacağız. Odamızın hizmet binalarını Mahmutlar ve Konaklı mahallelerine kurma kararı aldık. ALTSO'nun hizmet ofislerini bu 2 mahallede oluşturacağız" dedi. 

"ALANYA'NIN EN ÖNEMLİ VİZYON PROJELERİNDEN BİRİSİ"
Yat Limanı'nın değişimi için 2021'de vargüçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Şahin,  "Bu Alanya'nın en önemli vizyon projelerinden birisi. Bir de marka oteller var. Alanya dayanışması ile Hilton'u Alanya'ya getireceğiz. Arsasını alacağız ve Hilton'u Alanya'ya kazandıracağız. Birden fazla zincir oteli Alanya'ya getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu illa biz yaptık değil, başkası da yaparsa ben de destek olurum" diye konuştu. 

"SEN YAPTIN BİZ YAPTIK KAVGASI İÇİNDE OLMADIK"

Akdağ Kayak Merkezi için kapanan dosyayı alıp bugünkü durumuna getirdiklerini belirten Şahin, "Burayla ilgili plan ve tadilat dosyaları belediyelerde. Biz sen yaptın, biz yaptık kavgası içinde değiliz. Biz bunları siyasi prim kazanmak için yapmadık. Biz gönüllerde olalım" ifadelerini kullandı. 

"ANTALYA BİRÇOK KONUDA BİZİ KISKANIYOR"

Golf ve sağlık turizmi için gelen turistlerin diğer turistlerden 5 kat daha fazla harcama yaptığını söyleyen Şahin,  "Sadece turizmi düşünmüyoruz. Sanayiyi, tarımı hep düşündük. Tarımla ilgili toptancı halin büyük katkısı olacak. Alanya avokadosunun patentini aldık. Muz ve diğer ürünlerle ilgili çalışmalarımız var. Antalya birçok konuda bizi kıskanıyor. Orman arazisi niteliğini kaybetmiş yerlere avokado dikim izni çıkınca bı ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak" dedi. 

"BU DÖNEMDE BÜTÇE FAZLASI VERMEK ZOR"

Bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle ülkede birçok odanın çalışanlarının maaşlarını ödeyemediğini dile getiren Şahin, "Meclisinde kredi almak için karar alan odalar oldu. Biz odanın kaynaklarını doğru yönettik. Bu dönemde bütçe fazlası vermek zor. Bu başarı hepimizin, Alanya halkının. 2021 yılı için oda aidatlarına ve üye kayıt ücretlerine zam yapmama kararı aldık" diye konuştu. Yönetim kurulu faaliyetlerinin kabul edilmesi sonrası meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.










Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 16:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83