Şairler Parkı'na muhteşem açılış

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Mahmutlar’a kazandırdığı Şairler Parkı, muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Açılış programının ardından düzenlenen konserde ünlü sanatçı Gökhan Tepe yaklaşık 20 bin kişiye sevilen şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşattı.

Şairler Parkı'na muhteşem açılış
Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Mahallesi’nde 9 bin metrekarelik yeşil alana inşa ettiği Şairler Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği (MAHKOD) işbirliği ile gerçekleştirilen açılış törenine, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP Antalya 23. Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, oda başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kaygusuz Abdal’ın Alanyalı olduğunu belirterek, pek çok tarihe mal olmuş şairlerin Alanya’dan çıktığını ifade etti. Başkan “Şairlerimizi anlatan bu temalı park, gerçekten Alanya’ya kazandırılan en muhteşem eserlerden birisi olmuş. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Mustafa Aksoy ise, milli belediyecilik anlayışının en güzel örneğinin Adem Murat Yücel tarafından Alanya’da uygulandığını belirterek, “Kültürümüzü çocuklarımıza tanıtacak olan Şairler Parkının tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

4 YILDA 90 PARK YAPTIK

4 yılda 90 park yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Şairler Parkı 4 yıllık hizmet süremizde kentimize kazandırdığımız 90. Parkımız, temalı park projelerimizden ise 14.’sü. Türk şairlerinin hayatlarını anlatan ve şiirlerinden örnekler bulunan Şairler Parkımız, Temalı Park projelerimiz içerisinde en güzel uygulamalardan birisi oldu.” dedi.
ŞAİRLER PARKI 1 MİLYON TL’YE TAMAMLANDI

Başkan Yücel, “Yeşil alanları, kafeteryası, dinlenme alanları ve oyun parkları ile Şairler Parkı, yıllarca siz değerli halkımıza en iyi şekilde hizmet verecek ve Mahmutlar’ın cazibesini arttıracaktır. Yaklaşık 1 Milyon TL’ye inşa ettiğimiz Şairler Parkımızın Alanyamıza ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

PROTOKOLLE BİRLİKTE HİZMETE AÇILDI

Konuşmaların ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel, törende bulunan çocuklar ve protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelasını keserek parkın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Yücel, açılışın ardından protokol üyeleri ve katılımcılarla Şairler Parkını gezdi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN MAHMUTLAR’A KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Gökhan Tepe konserinde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mahmutlar halkına Mahmutlara yapılacak olan kültür merkezi ve spor tesislerinin müjdesini de verdi. Yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Başkan Yücel, “Buradan siz değerli Mahmutlar halkına bir müjde vermek istiyorum. Sosyal alanlar ve parklarla çehresini değiştirdiğimiz Mahmutlar’a bölgenin en modern, en büyük Kültür Merkezini ve Düğün Salonu’nu yapacağız. Mahmutlar Kültür Merkezi’nin projesini hazırladık.  Düğün ve nikâh salonları, konferans salonları, kütüphane, sanat atölyeleri, gençlerimiz için etüt ve bilgisayar odaları bulunan Mahmutlar Kültür Merkezi’nde birçok hizmeti aynı anda vereceğiz. İnşallah Alanya’nın en güzel, en kapsamlı Kültür Merkezi olacak. 2018 yılı bitmeden temelini atacağız.” dedi.

TAHSİSİNİ ALIRSAK CEZAEVİ YANINA SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ

Cezaevi yanındaki 20 dönümlük alana spor tesisi yapmayı planladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Yine Mahmutlar ve çevre mahallelerde yaşayan gençlerimiz, çocuklarımız, sporu seven vatandaşlarımız için çok kapsamlı bir spor tesisi yapacağız. Cezaevi yanında bulunan 20 dönümlük alana yapacağımız spor tesisimizde futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortları yer alacak. Gençlerimizin çocuklarımızın sporla ilgili her şeyi bulabileceği bu tesisin projesini mimarlarımız hazırlıyor. İnşallah tahsisini alır almaz kazmayı vurup çalışmalara başlayacağız.” şeklinde konuştu.

SİZLERİN DESTEĞİ İLE YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTIK

“Sizlerin desteği ve teveccühleri ile bugünlere geldik.” Diye sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Yücel, şöyle konuştu: “Hamdolsun bana ve ekibime duyduğunuz güvenle 4 yıldır sizlere hizmet ediyoruz. Her zaman halkımızla iç içe ve samimi bir diyalog kurduk. Sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştık. Siyasi parti ayrımı yapmadan kentin tamamını kucakladık.  Herkese eşit ve adaletli davranıp, en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Sizlerin desteği ile bu güne kadar yapılamaz denilen sayısız yatırımları hayata geçirdik.”

MAHKOD’DAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından MAHKOD Başkanı Mesut İlhan, Mahmutlara yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Yücele plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83