Sanayi Sitesi Genel Kurulu Yapıldı

ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 2017 Yılı Olağan Genel Kurulu 21 Haziran 2018 Perşembe günü ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kooperatifle ilgili gelinen son noktayı üyelerle paylaşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Siz bize güvendiniz, bir dönem daha görev verdiniz. Bu güveninizi boşa çıkarmayacağız, projelere kaldığımız yerden devam ediyoruz“ dedi.

Sanayi Sitesi Genel Kurulu Yapıldı
Akın Tabaklar’ın Divan Başkanlığı’nı, Hüseyin Alataş’ın Katip Üyeliğini yürüttüğü genel kurul, istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Genel kurulda söz alan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, kooperatifin tarihsel sürecinden bahsetti. Başkan Şahin, “Uzun zamandır proje halinde olan ama bir türlü ilerleme kaydedilemeyen sanayi sitesi konusunda göreve geldiğimiz 2013 Haziran ayından beri çok önemli adımlar attık. Sürecin takipçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Güzelbağ sanayi sitemizin tapularını geçtiğimiz aylarda aldık. Şimdi sırada 18. Madde var” dedi.

ŞAHİN: “TİCARET HAYATINI NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

‘Göreve geldiğimiz gün aldığımız hizmet bayrağını daha üste taşımak için projeler ürettik’ diyen Başkan Şahin, 2013 seçiminden önce verdikleri bütün sözleri göreve gelir gelmez ilk 6 ayda hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Şahin, “Sözlerimizi hayata geçirdikten sonra rutin işlerimizi yapalım artık demedik, Alanya’mızın ticaret hayatını nasıl geliştirebiliriz diye düşündük. Projeler üzerinde yoğunlaştık. Bu projelerden bir tanesi de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası İmalatçılar Sanayi Sitesi projesiydi. Bu proje bizim dönemimizin projesi. Biliyorsunuz daha önce organize sanayi gündemdeydi ancak organize sanayi 2011 yılında maalesef daha önce de açıkladığımız gibi direğe toslamıştı” dedi.

Başkan Şahin, “Projelerimizi hayata geçirdikten sonra yeni projelere geçmeden önce, yarım kalan projelere baktık. Sanayi projesinin önünün tıkandığını gördük. Sanayici arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, kamuoyuyla bu gelişmeleri paylaştık. Bu süreçte Mahmut Köse abimizle görüştük. Kendisi bize projeyi yapabileceğimizi söyledi. Bize geldi, bizde yönetim kurulumuzla projeyi değerlendirdik. Bu projeyi yapabiliriz dedik. Ancak o süreçte oranın imar durumunu bilmiyorduk. Biz sanayi sitesini tahsis ettirebilmemiz için kooperatif adına kooperatifimizi kurduk. Sağolsun imalatçı firma üyelerimiz bize güvendi, teveccüh gösterdi. ‘Mehmet Başkan siz ekibinizle bu projeyi yaparsınız’ dediler. Kendilerine bu güvenlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Biz de yapabileceğimize inandık” dedi.
Mevzuatsal anlamda çeşitli zorluklar yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Şahin, geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın imzayı atarak yer tahsisini gerçekleştirdiğini vurguladı. Başkan Şahin, yer tahsisinin ardından geçtiğimiz Aralık ayında da 26 adet tapunun kooperatif adına alındığını söyledi.

‘Şimdi sırada 18. Madde var’ diyen Başkan Şahin, “Birlik beraberlik çerçevesinde inşallah projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Alanya’mızın ihtiyacı olan bir proje bu. Mahalle aralarına sıkışıp kalan imalatçı firmalarımız rahata kavuşacak. Alanya’mızın marka değerine de önemli katkı verecektir bu proje” dedi.

ŞAHİN: “BOŞ DURMAYACAĞIZ”

Sanayi sitesi projesinin ardından yine boş durmayacaklarına dikkat çeken Başkan Şahin, yeni hedeflerini şöyle açıkladı: “Bunun yanında boş durmayacağız, bu projeyi başardıktan sonra Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde, belediyelerimizle, kaymakamlıkla, milletvekillerimizle, sivil toplum örgütlerimizle omuz omuza inşallah galericiler sitesini kuracağız, matbaacılar sitesini kuracağız, iskeleyle yat limanını değiştireceğiz, AKDAĞ Kayak Merkezi’ni hayata geçireceğiz, golf sahalarını hayata geçireceğiz. Hal projesini nasıl hayata geçirdiysek, ALTSO Turizm MYO’yu nasıl hayata geçirdiysek aynı şekilde bu projelerimizi de hayata geçireceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Alanya’mıza hizmetlerimiz devam edecek. Ben tekrardan bana güvenip yola çıkan arkadaşlarımızın tamamına çok teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmedik, inşallah alnımızın akıyla Rabbimin yardımıyla kalan süreci de tamamlayacağız” dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından genel kurulda seçime geçilirken, tek aday olan Mahmut Köse yeniden başkanlığa seçildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83