Seçimin yerine itiraz etti

Alanya Pazarcılar Odası Başkan Adayı Bekir Akış seçimin yapılacağı salona itiraz etti ve "Karmaşa yaşanır, güvenlik zaafiyeti oluşur." dedi.

Seçimin yerine itiraz etti
Alanya Pazarcılar Odası'nın genel kurul tarihi ve yeri dün belli olmuştu. Hasan Yiğit ve Bekir Akış isimlerinin aday olduğu genel kurulla ilgili yapılan açıklamaya göre; 4 Şubat Pazar günü Alanya Şoförler Odası Düğün Salonun'da saat 10.00'da genel kurul başlayacak. 4 Şubat tarihinde çoğunluk sağlanamassa 11 Şubat Pazar günü aynı yer ve saatte seçim tekrarlanacak. 

Ancak Başkan Adayı Bekir Akış seçimin yerine itiraz etti. Alanya Şoförler Odası'nın kapasitesinin yetersiz olduğunu düşünen Akış, Alanya İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi yazdı. Dilekçesinde odanın 1184 üyesi olduğunu belirten Akış, bu sayının salona sığmayacağını ve genel kurulun Alanya Belediye Düğün Salonu'nda yapılması gerektiğini belirtti.

İtiraz dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavkar Odası  8. Olağan Genel Kurulu 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları kanunun 42. maddesi gereğince 4 Şubat 2018 tarihinde Pazar günü, saat 10.00'da Kızlar Pınarı Mahallesi, Spor Caddesi, Şoförler Odası Sokak, No:5 Düğün Salonu'nda yapılacağı ilan edilmiştir. 

Yapılacak olan Alanya Sabit ve Sayyar Pazarcılar ve Manavlar Odası'nın mevcut ve oy kullanacak üye sayısı net 1184 kişi olup, ilanda belirtilen kurulun yapılacağı Alanya Şoförler Odası Düğün Salonunun kişi kapasitesi 450-500 kişlik olduğundan; üye sayısı ve kurula harici katılımcılar da göz önüne alındığında, belirtilen yerde yapılması karmaşa ve güvenlik eksikliği oluşturması söz konusu olacağından, Alanya Sabir ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Genel Kurulunun yapılacağı yere itiraz ediyoruz. 

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden itirazımızın değerlendirilmesini ve bu hususta kurulun Alanya Belediye Düğün Salonunda yapılması kararı verilmesini saygıyla arz ve talep ederiz.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83