Şehir Tiyatroları turnelere başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) ilçe ve bölge turnelerine başlıyor. İlçe turnelerinin bu yılki ilk durağı Elmalı olacak. Elmalılı çocuklar için ‘Okyanusta bir su damlası’ sahnelenecek.

Şehir Tiyatroları turnelere başlıyor

 Tiyatroyu Antalya’nın doğusundan batısına tüm ilçelere götürerek kültür ve sanat faaliyetlerini bölgede yaygınlaştırmayı ve tüm sanatseverleri tiyatronun evrensel gücü etrafında toplamayı hedefleyen AŞT ilçe ve bölge turnelerine başlıyor. İki yıldır devam eden turne programı ilk olarak Elmalı’da başlıyor. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nde “Okyanusta Bir Su Damlası Gibi” adlı çocuk ve gençlik oyununu 13 Kasım Pazar günü saat 14.00’de sahnelenecek. 

banner111
TRAJİ KOMİK BİR HİKAYE

Yedi yaş ve üzerindeki seyirciler için uygun olan “Okyanusta Bir Su Damlası Gibi” oyununda her sene okyanusu geçen kuşlar misali, daha iyi bir hayat için denizi geçmek isteyen beş adamın traji-komik hikayesi anlatılıyor. Tamamen beden diline dayalı, sözsüz bir performans olan oyunda seyirciler birbirinden farklı beş karakterin ıssız bir adada yalnız ve yardımsız haldeki yaşam mücadelelerine ve tükenmeyen gelecek umutlarına tanıklık edecekler.

HER İLÇEDE PERDE AÇACAK

Tiyatro sahnelemeye uygun mekanların bulunduğu tüm ilçelere turne yapmayı planladıklarını söyleyen Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, yeni kurulan Kukla Tiyatrosu Birimi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirtti. İki kukla oyunu ile sezon içinde ilçe turnelerine çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Özgür Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sanatsal vizyonu doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren her bölgeye tiyatroyu götürmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83