ŞEHİT AİLESİNE ÖZEL DAVET

Hakkari'de 6 ay önce şehit olan 24 yaşındaki Şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen'in ailesine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar imzalı 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri için özel davet gönderildi. Türkiye'de sadece 10 şehit ailesine gönderilen davet metni tesliminde Anne Hacer Çölkesen gözyaşlarına hakim olamazken davetiye, şehidin anısına oluşturulan vitrine yerleştirildi.

ŞEHİT AİLESİNE ÖZEL DAVET
GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR İMZALI ÖZEL DAVET
Aradan geçen 6 aylık süre içerisinde acılarını dindirmeye çalışan Çölkesen ailesinin kapısı silahlı kuvvetler mensupları tarafından ikinci defa çalındı. Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ve Eşi Fatma Hatice Kaya, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve Eşi Hatice Tonbul, 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek '18 Mart Şehitler Günü Etkinlikleri' için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından gönderilen özel daveti aileye iletmek üzere şehit evine geldi. Baba Bayram ve Anne Hacer Çölkesen daveti kapıda karşıladı.
Kaya, kırmızı kaplı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ıslak imzasını taşıyan daveti aileye sesli okudu. Davetiyenin çok önemli ve özel bir anlam taşıdığını ifade eden Kaya, "Türkiye'de 10 şehit ailesi bu davet için özel olarak seçildi. Aralarında Çanakkale'de şehitlik mertebesine erişen şehitlerimizin ailelerinin de bulunduğu davette siz de özel olarak seçildiniz. Şehidimizin ruhu şad olsun" dedi.
Duygu yüklü anların yaşandığı davette Anne Hacer Çölkesen bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Bayram ise metanetini koruyarak davetiye için teşekkür ettiğini söyledi. Davetiye, Çölkesen ailesinin Şehit Serkan Çölkesen anısına oluşturduğu fotoğrafları ve başarı belgesinin bulunduğu vitrine yerleştirildi.
Serkan Çölkesen, Hakkari-Van karayolunda terör örgütü PKK tarafından yola önceden döşenen mayının polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu geçtiğimiz yıl 15 Eylül tarihinde meslektaşı Mehmet Tuğal ile birlikte şehit düşmüştü. Kendi isteği ile Hakkari'ye giden 24 yaşındaki Çölkesen'in şehadet haberi Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak mahallesindeki baba evine ateş düşürmüş ve düzenlenen törenle Şehit Çölkesen, Uncalı Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlanmıştı.

DAVET METNİ

Çölkesen ailesine hitaben kaleme alınan davetiye metninde şehitliğin önemine değinen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şu ifadelere yer verdi:
"Bayraklaşan vatan toprakları üzerinde devletimizin bekası, ülkemizin ve milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için 'Yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışıyla vatan hizmetlerini ifa ederken şehadet mertebesine yükselen kahraman silah arkadaşlarımız milletimizin gönlünde en saygın yeri almışlardır. Ulaşılabilecek en yüksek mertebe olan şehitlik onuruyla ebediyete intikal eden Emniyet Genel Müdürlüğü'nün değerli mensubu, oğlunuz Şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen'in aziz hatırası bizler tarafından daima saygıyla ve övgüyle anılacaktır. Ruhu şad olsun. Aziz hatıralarını gönlümüzde sonsuza dek yaşatacağımız şehitlerimizi yad etmek için 16-19 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek 18 Mart Şehitler Günü Etkinlikleri'nde siz değerli şehit ailemizi de aramızda görmekten mutluluk duyar saygılarımı sunarım"

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83