ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ÇATALCA'YA GİDİYORLAR

Bu yılki gezi programına yeni rotalar ekleyen Alanya Kent Konseyi uzun yıllardır yapılamayan 'Alanyalılar Gecesi'ni gerçekleştirecek

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ÇATALCA'YA GİDİYORLAR
Alanya Kent Konseyi tarafından 13 Kasım'da Çatalca'daki Alaiye Şehitliği'nde 4. kez gezi düzenlenecek. Yerel Gündem 21 Evi'nde konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alaiye-Çatalca şehitlerini anma etkinliği çerçevesinde 100. yılda başlatmış oldukları etkinliğin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi. Özcan, "Alanya Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Alanya Belediyesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) da katkı sağlıyor. Geziye bir otobüs öğrenci götürüyoruz. Diğer katılımcılar ise halktan oluşacak. Bu sene 10 şehit ailesinden kişileri de geziye götüreceğiz. Aslında bu bir kültür turu. Bu sene turumuz 5 gün sürecek. Çanakkale'ye de gidilecek. Şehitlikler de ziyaret ediliyor. Bu etkinlikte Çatalca'daki anma törenlerine katılacağız. Bu vatan kolaylıkla kazanılmadı. Öncelikle şehitlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor" dedi.


'ALANYALILAR GECESİ YAPACAĞIZ'


Etkinliğin genel koordinatörü Faruk Nafiz Koçak da, "Bu yılki etkinliğe birçok ilaveler yaptık. Çatalca'ya gitmeden önce 12 Kasım'da Alanya Kültür Merkezi'ne (AKM) İstanbul'dan bir grup getirteceğiz. Bu grup ilahiler ve okuyan bu tür etlinliklerde görev almış profesyonel kişilerden oluşuyor. 13 Kasım akşamı saat 18.00'de Alanya'dan hareket edeceğiz. Bu yıl gezimize Bursa'yı da ilave ettik. 14 Kasım gecesini Bandırma'da geçirip hemen Çanakkale'ye geçeceğiz. Çanakkale'de şehitlerimizi ve savaşın yaşandığı yerleri ziyaret edip Edirne'ye hareket edeceğiz. Edirne'de Balkan Şehitliği ve şehitleri bulunuyor. Şehitlik ve Selimiye Camii gibi yerleri gezeceğiz. Ardından İstanbul'a geçeceğiz. İstanbul'da ilk defa uzun yıllardan bu yana yapılamayan Alanyalılar Gecesi'ni yapmayı düşünüyoruz. İstanbul'daki öğrenciler, işadamları, bürokratların da katılacağı bir gece düşünüyoruz. 2 gün İstanbul'un tarihi yerlerini gezip daha sonra Alanya'ta gelmeyi düşünüyoruz. Gezi programını daha sonra halka bildireceğiz. Programın organizasyonunu bu yıl yine Dim Tour üstlenecek. Gezi normal gezilerin yarı fiyatına yakın bir fiyatla organize ediliyor. Halkımızın ilgisini bekliyoruz. Bizim diğer dernekleri gibi bu organizasyonda bir kar amacımız yok. Alanya'dan katılımın yoğun olmasını arzu ediyoruz. Bilhassa öğrencilerin atalarımızın şehit olduğu yerleri görmesini istiyoruz. Öğrencilerin ve şehit yakınlarının tüm masraflarını Alanya Belediyesi karşılıyor" diye konuştu.














Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83