Sektörün en büyük sorunu: Merdiven altı üretim

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokancılar Kafeteryacılar Ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci'yi makamında ziyaret etti.

Sektörün en büyük sorunu: Merdiven altı üretim
Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aykut Yenice, "Federasyon olarak uzun zamandır sektörün temsilcisi olan bir çok üyemizin bulunduğu odayı ziyaret etmek istiyorduk. Allah bu güne nasip etti. Hüseyin başkanımızı ve arkadaşlarımızı görmeye geldik" dedi.

'TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER KATKIYOR'

Alanya'nın il büyüklüğünde bir ilçe olduğunu belirten Yenice, " Alanya turizmin başkenti bir şehir. Antalya'nın bir ilçesi gibi gözükse de bizler için artık Türkiye'de bir il konumunda. Çok gelişmiş, turizmde üst düzeyde hizmet veren Türkiye ekonomisine ve turizmine çok büyük katma değer katan bir ilçemiz. Dolayısıyla buradaki Türk mutfağını çok benimsiyoruz, üyelerimizi çok benimsiyoruz. Bu bağlam da lokantacılarımızın bu odanın içerisinde barınması ve saygı değer başkanımızın da meslektaşımız olması bizleri çok daha mutlu ve huzurlu bir şekilde bu odaya karşı daha çok ilgi göstermemizi, birlikte olmamızı, birlikte hareket etmemizi gerektirdiğini düşünüyorum. Federasyon olarak aldığımız karar doğrultusunda sayın başkanımıza bir davete geldik buraya. Çünkü Türkiye lokantacılar Federasyonu ve Pastacılar  Federasyonu Türkiye'nin 81 ilinde 104 odasıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna bağlı 13 mesleki sektörden bir tanesi. Önümüzdeki günlerde gıdanın ve lokantacılık sektörünün 2023 hedefleyen  ve 2023'te 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri  bekleyen bir ülkenin mutlaka olmazsa olmazı olan bir sektörün temsilcileriyiz. 

'SEKTÖRÜ İLERİ TAŞIMAYI HEDEFLEYECEĞİZ'

Alanya'da Türk turizmine bu kadar büyük hizmet ve katkı koyan bir ilçe ise buradaki üyelerimizin de daha mutlu daha huzurlu, mutlu, gelişmiş insanlar olması açısından biz bu sektörün temsilcileri olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşündüğümüz için böyle bir şeye niyetlendik. Sayın başkanımızı ziyarete geldik.  Kendisiyle yapacağımız görüşmenin ardından sonra da teklifimizi yönetim kurulumuzu uygun görürse bundan sonra hep birlikte sektör daha ileriye taşımayı hedefleyeceğiz.  

'SEKTÖRÜN KANAYAN YARASI'

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla merdiven altı ürünlerin artığını belirten Yenice, "Türkiye'nin acı bir gerçeği olan her bayram öncesi tatlılardaki merdiven altı imalatlar artıyor. Oda olmanın sorumluluğu burada başlıyor.  Bizim teşkilatımıza bağlı KDV üreten, vergi veren sigortalı olan ve bu ülkenin ağır ekonomi koşulları altında dükkanını açan ayakta kalmaya çalışan esnaf arkadaşlarımıza karşı maalesef merdiven altı dediğimiz özellikle bayram öncesi pastacılık sektörünü son derece ciddi etkileyen çok ucuza satılan malzemeler bizleri son derece rahatsız ediyor. Şu an da her ne kadar yaygınlaşsa da önümüzdeki günlerde inşallah Gıda Bakanlığımızla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde  inşallah bu sektörün de kanayan yarasına bir çare bulmak için plan ve projelerimiz var. Hep birlikte bunları halledeceğiz" dedi.

'BÜYÜK KATKILARI OLDU'

Hüseyin Değirmenci ise, "Federasyon başkanımız Aykut Yenice'nin odamızı ziyaret etmesi bir ilçe odası olmasına rağmen benim adıma şeref verici ve mutluluk duyduydum bir olaydır. Sağ olsun buraya kadar zahmet ettiler. Biraz sonra kendisiyle hem meslek anlamında hem de genel anlam da odalarımızla ilgili ve Türkiye'deki gelişmelerle ilgili konuşmalar yapacağız.  Kendisi gerçekten mesleki açıdan başarılı çalışmaları var. Özellikle bizim ustalık belgesi çözümünde ve diğer sorunlarımızda çözüme yönelik çok büyük katkıları oldu. Kendi tecrübelerinde sohbet ortamında faydalanacağız.  Bizle elimizden ne geliyorsa hem mesleki anlam hem de başkanımızla beraber yapmanın gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 10:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83