Selçuklular'ın çarşısı gün yüzüne çıkıyor

Alanya Kalesi'nde bulunan ve fetihten hemen sonra inşa edildiği düşünülen "Selçuklu Çarşısı"nın gün yüzüne çıkarılması için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Selçuklular'ın çarşısı gün yüzüne çıkıyor
 Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Kale'deki bu çarşı Selçuklu'dan günümüze kadar gelen Anadolu'daki tek çarşı olabilir." dedi.
Alanya'nın tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Eravşar, yapılan kazı çalışmalarında mezarlık olan alanın, Selçuklular döneminde çarşı olarak kullanıldığı bulgularına ulaşıldığını açıkladı.
Kazı çalışmaları sırasında Kanuni döneminde Alanya surlarında sağlamlaştırmalar yapıldığını belirlediklerini anlatan Eravşar, "O esnada da Alanya Kalesi Yarımadası'nda da bir cami (Süleymaniye Camisi) inşa ediliyor. Aslında bu cami Selçuklu mescidi üzerine inşa edildi ve Selçuklu dönemi mescidinin mimari parçaları kullanılmış." dedi.
Kale'deki çarşının Selcuklu dönemine kadar uzanan bir çarşı olduğuna dikkat çeken Eravşar, bu dönemde de çarşının geliştirildiğini düşündüklerini kaydetti.
Kazı sırasında, buradaki hayatın çok daha eskiye gittiğine dair veriler de elde ettiklerini belirten Eravşar, bölgedeki yerleşmenin milattan önce 330'da başladığını ve kesintisiz devam eden bir yerleşmenin olduğunu bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2018, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83