SİGARA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatları doğrultusunda Alanya Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince kamuya açık ve kapalı mekanlarda sigara yasağı denetimleri aralıksız devam ediyor.

SİGARA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Vatandaşımıza dumansız hava sahası sağlamak ve bireysel zevklerini vatandaşların sağlığının önüne koyan zihniyete karşı kanuni hükümleri uygulamak, görevimizdir. Bunun için sigara yasağı denetimleri aralıksız sürecek. Vatandaşın sağlığına gereken önemi vermediğini gösteren şahıslara taviz verilmeyecektir. Dumansız hava sahası sağlamak için sigara yasağı denetimlerinin yapılması ve yasağı ihlal eden işyerlerine ve şahıslara gereken cezalar uygulanması gerekiyor” dedi.

6557 İŞ YERİNİ DENETLEDİ

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanunun hükümleri gereğince, Alanya Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri denetimlerine devam ediyor. 2015 yılı içerisinde ekipler kamuya açık kapalı mekanlarda sigara yasağına riayet edilip edilmediğini inceleyerek 6557 adet iş yerini denetledi. Bu denetimler çerçevede yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle 24 işyerine ceza kesti.

DENETİMLER 365 GÜN 24 SAAT ARALIKSIZ YAPILIYOR

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan Ruh Sağlığı Programları Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Biriminde toplam 2 çevre sağlık teknisyeni ve 3 ebe görev yapmaktadır.  Ayrıca yapılan denetimlerde kolluk kuvveti (Polis, jandarma) ve zabıta memuru denetimlere iştirak etmektedir. Alanya Toplum Sağlığı Merkezi denetimlerini 365 gün 24 saat esasına göre oluşturduğu ekipler vasıtası ile aralıksız sürdürecek. Denetimler 365 gün 24 saat esasına göre oluşturulan 3 ekip tarafından gerçekleştirilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83