Sipahioğlu'ndan iskele çıkışı: Mümkün değil

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in Alanya'nın marka değerini arttırmak için ortaya attığı Balıkçı Barınağı ile Yat Limanı'nın takası projesi gündemdeki yerini koruyor. Alanya Balıkçılar Kooparatifi Başkanı Adnan Sipahioğlu, "İskele'de betona çivi çaktım diye yargılanıyorum. Kimse hayal kurmasın. Bu takas mümkün değil" dedi.

Sipahioğlu'ndan iskele çıkışı: Mümkün değil
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in Alanya'nın marka değerini yükseltmek için Yat Limanı'nın İskeleye'ye iskedeleki Balıkçı Barınağı'nın da Yat Limanı'na taşınması gerektiğini belirterek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan destek istemişti. Önceki gün ALTSO Meclisi Başkan Mehmet Şahin'in bu önerisini içeren projeye tam destek verdi. Günlerdir tartışılan bu takasla ilgili olarak dün gazetemizi ziyaret eden Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Adnan Sipahioğlu, "Ben takasa karşı değilim. Alanya'nın marka değerinin arttırılması için her türlü çalışmayı elimden geldiği kadar destek olurum. Ama Alanya İskelesi şehrin tarihi dokusu arasında yer alan 1. derece sit alanı. Ben betona çivi çaktım diye yargılanıyorum. Siz yer değiştiriyorsunuz. Bunlar hayal kuruluyorlar. Yat limanını taşıdığın zaman buraya sosyal tesisler, petrol istasyonu, hamam, restoran gibi işletmeler yapılması gerekiyor. 1. derece sit alanı olduğu için çivi bile çakılamaz. Onun için bu takas mümkün değil" diye konuştu. 

'HAYALİ PROJELERLE KAFA KARIŞTIRMAYA GEREK YOK'

Sipahioğlu, Türkiye'de 300 tane balıkçı barınağı olduğunu ifade ederek şehirle ve turizmle içiçe olan tek balıkçı barınağı Alanya diğerleri şehirden uzak, atıl vaziyette. Tarım Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı'na daha önce defalarca teklif etti, Ulaştırma Bakanlığı kabul etmedi" dedi. Alanya İskelesi ve Balıkçı Barınağı'nın 1. derece sit alanı içinde bulunduğuna dikkat çeken Sipahioğlu "Biz sınırlarımız içinde çivi çakamazken birileri hayali projeleri gündeme getirerek insanların kafasını karıştırmaya gerek yok" diye konuştu. 

'İSKELEDE YAPILAŞMA MÜMKÜN DEĞİL'

Bahsi geçen bölgelerin iki farklı bakanlığın kontrolünde olduğunu ifade eden Adnan Sipahioğlu, “İskeledeki balıkçı barınakları, Tarım Bakanlığı’nın kontrolünde, marinalar ise Ulaştırma Bakanlığı’nın kontrolünde. Biz daha önce bu taşıma işlemi için başvurularda bulunmuştuk ancak Ulaştırma Bakanlığı, emsal karar teşkil ederek tüm Türkiye’deki 350’ye yakın balıkçı barınağının kontrolünü almak istemediği için ret cevabı geldi” dedi.

Bir yerin marina haline gelebilmesi için belirli şartların oluşması gerektiğini ifade eden Sipahioğlu, “Eğer bir yer marina haline dönüştürülecekse, orada belirli yapılaşmaların oluşması lazım. Marina, otel ister, petrol ister, alışveriş yapılabilecek yerler ister, atölye ister, tamirhane ister. Bu şartlar ne yazık ki iskelede sağlanamaz. Çünkü iskele sit alanı o bölgeye herhangi bir yapılaşma yapılması mümkün değil. Bu sebepler bile Şahin’in iyi niyetli isteğinin yerine gelememesi için yeterli” diye konuştu.

ALANYA SİLUETİNE ZARAR VERİR

Sipahioğlu ayrıca, marina projesinin Alanya siluetine zarar vereceğini söyledi. Sipahioğlu, “İskeleye yapılacak bir marina, Alanya Kalesi’nin, tersanenin, Kızılkule’nin görüntüsüne zarar verir. Alanya’nın o eşsiz manzarası zarar görür” diye konuştu. Projenin gerçekleşebilmesi için Alanya’nın tüm dinamiklerinin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Sipahioğlu, bürokratik sorunların halledilebilmesi için, belediye başkanından kaymakamına, emniyet müdüründen oda başkanlarına kadar, tüm Alanya’nın geniş bir konsensüs oluşturması gerektiğini ifade etti. Sipahioğlu, “Mehmet Şahin’in böyle bir isteği var belki ama bakalım Adem Murat Yücel’in var mı” dedi.

İSKELE MARİNA GİBİ

Son olarak Alanya İskelesi’nin zaten bir marina kıvamına ulaştığını ifade eden Sipahioğlu, “Biz yıllardır iskelenin düzelmesi, sorunların çözülmesi için canla başla mücadele ediyoruz. İskeledeki, teknelerin kalitesi artık marina kıvamına geldi. İskelemiz bir marina tadında işliyor. Zaman zaman hanut ve tekneler arasındaki kavgalar nedeniyle sorunlar yaşansa da, o sorunlar da belediye ve valilik sayesinde çözüldü” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 10:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83