Sosyal medyada Bodrum, Çeşme ve Alanya lider

Sosyal medya araştırma şirketi , yaz boyu tatil beldeleri hakkında yapılan paylaşımları analiz etti. Sosyal medyada en çok konuşulan tatil merkezi Bodrum, Çeşme, Alanya oldu.

Sosyal medyada Bodrum, Çeşme ve Alanya lider
Bu yaz Twitter ve Instagram'da en çok Bodrum konuşuldu, Bodrum'u bir diğer çok popüler tatil merkezi Çeşme takip ediyor.

Geçen yaza kıyasla Twitter'da Bodrum geceleri ve denizi hakkında daha fazla paylaşımda bulunuldu. Bu yıl Bodrum'da gece hayatıyla ilgili 10.091, denizle ilgili ise 49.866 post paylaşıldığı görülüyor. Çeşme'ye bakıldığında ise gece hayatı postlarının 5.023, denizle ilgili postların ise 25.083 olduğu ortaya çıkıyor.

Paylaşımlarda kadın erkek dağılımına bakıldığında erkeklerin tatilleri hakkında daha fazla paylaşım yaptığı görülüyor.

BODRUM'UN ÇOK KONUŞULMASINDA DEPREMİN ETKİSİ VAR MI?

Somera analizine göre Bodrum'da yaşanan depremin Instagram paylaşımlarına büyük bir etkisi olmadı. Instagram'da içinde #bodrum geçen paylaşımların yalnızca 503 tanesinde #deprem veya #zelzele geçiyor. Twitter'da ise konu TT listesine girdi. Dolayısıyla Instagram'da Bodrum'un Çeşme'den daha çok konuşulmasında deprem etkisi görülmüyor.

Çeşme-Bodrum'un arkasından en çok konuşulan ilk 5 tatil beldesinde ise geçen seneye kıyasla büyük bir değişim yaşanmadı. Listede sırasıyla; Alanya, Marmaris, Kemer, Fethiye ve Kuşadası geliyor. Geçtiğimiz yıla göre bu listede sadece Fethiye ve Kemer'in yerlerinin değişti ve Kemer'in bir basamak yukarı çıktığı görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83