Sugözü’nün su çilesi bitti

Alanya Sugözü Mahalle halkının yıllardır süren su çilesini, Büyükşehir Belediyesi sona erdirdi. Özellikle su kaynağıyetersiz kalan ve kışın musluklarından çamur akan Sugözülü vatandaşın çilesi mahalleye yapılan ilave hatla tarihe karıştı. Sugözülülerin musluğundan artık berrak su akacak.

Sugözü’nün su çilesi bitti
Antalya Büyükşehir Belediyesi,ilçelerin içme suyu sorununu çözmeye devam ediyor. Son olarak Alanya Çevre Yolu’nun üst kısmında bulunan Sugözü Mahallesi’nin adeta çileye dönen su sorunu ASAT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 700 bin liralık yatırımla ortadan kaldırıldı. Mahalleyi besleyen su kaynağının yetersiz olması ve yağışlarda musluklardan çamurlu su akmasından şikayet eden mahallelilerin sorunu çözüldü. ASAT ekipleri mahalleye önce Üzümlü hattından bir hat bağladı. Ardından 200 tonluk su deposuyaptı. Kısa sürede Üzümlü’den yeni bir hatla mahalleye ilave su getirildi. Tamamlanan su deposuna ana boru hattı ve şebeke hattı bağlantıları yapıldı. Çalışmalar tamamlanırken, bugünden itibaren mahalleye yeni şebeke ve depodan su verilmeye başlanacak. 

ÇAMURLU SU AKIYORDU

ASAT Alanya Şube Müdürü Fatih Uysal’la birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Mahalle Muhtarı Hasan Uysal, “10 yıldır mahallemizde özellikle yağışlı hava sonrası musluklarımızdan çamurlu su akıyordu. Bu sorunu ancak yaşayan bilir. Ne içebiliyor ne yemek yapabiliyorsunuz. Yüzünüzü bile yıkayamıyorsunuz. Bizde bu sorunumuzu Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Talebimizi değerlendirip en kısa sürede su sorunumuzu çözdüler. Sesimizi duyan ve hemen sorunumuzu çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’e ve ASAT Şube Müdürü Fatih Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi. 

SORUN BİTTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de “Sugözü Alanya’nın en önemli mahallelerinden biri. Yıllara dayanan bir su sorunu yaşıyorlardı. Bugünden itibaren  mahallenin su sorunu tamamen bitecek. Bu iş için yaklaşık 700 bin lira harcadık. Sugözü’ne hayırlı ve uğurlu olsun.“ dedi.  

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83