Süleymanlı yurtlarında kurban şoku

Süleymanlı yurtlarında kurban şoku
Valilik emri ile Antalya ve ilçelerindeki Süleymanlı yurtlarının kurban kesimi ve deri toplaması yasaklandı.

Antalya’daki Süleymanlı yurtlarında yıllardır kurban kesilmesine ve deri toplanmasına izin verilirken bu yıl İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Valilik emriyle son dakikada yasak getirildi.
Yasağın nedeninin, “Yerel seçimlerde Süleymanlıların Cumhur ittifakı adayı Menderes Türel'e oy vermemeleri” olarak yorumlandı. 

Özel kesimhanelere gittiler

Yasak kararının son gün alınması da dikkat çekilen bir başka detay oldu... Tüm hazırlıklarını tamamlamış olan Süleymanlı yurtlarına yasak kararının arife günü tebliğ edilmesi ve kesim yaptırılmayarak deri bağışlarının toplatılmaması bütün çalışmalara darbe vurdu.
Kararın tebliğ edilmesi üzerine Süleymanlılar yurt yerine ilk kez bu yıl özel kesimhanelerde kurbanlıklarını kesmeye başladı. 

Alanya’da 18 Süleymancı yurdu

Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı da Alanya Şehir merkezi ve civarı mahallelerde bulunan 18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını tebliğ etti.

Polis ve jandarma denetleyecek

Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı görevlilerinin bayramdan bir hafta önce polis ve jandarma bölgesindeki toplam 18 Süleymanlı yurduna bağlı kesim ve satış noktalarında Kurban Bayramı boyunca ve sonrasında satış ve kesim yapılamayacağını ayrıca deri toplama yetkileri olmadığı için deri bağışı da alınamayacağını bildirdi.
Polis ve jandarmanın bayram boyunca bahsettiği konu yurtlara bağlı satış ve kesim noktalarında faaliyet olup olmadığına yönelik denetim yapacağı iddia edildi.

     

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83