'SÜRGÜNÜN NEDENİ AÇIKLANSIN'

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban Alanya Şube Başkanı Hacı Mehmet Altuntaş'ın Siirt'e sürgüne gönderilmesi ile ilgili konuştu.

'SÜRGÜNÜN NEDENİ AÇIKLANSIN'
Alanya Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hacı Mehmet Altuntaş geçtiğimiz gün çıkan kararla Siirt Pervari İlçesi'ne tayin edilmişti. Sürgün olarak adlandırılan bu haberin ardından kamuoyunda da bir çok tartışma yaşanmıştı. 


'YALNIZ BIRAKMAYIZ


Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Altuntaş'ı asla feda etmeyeceklerini belirterek bu sürgünün nedeninin açıklanmasını istedi.


Çoban yaptığı açıklamada, "Teşkilatımızın çok değerli temsilcilerinden Alanya şube başkanımız H. Mehmet Altuntaş yürütülen bir soruşturma neticesinde Siirt'in Pervari ilçesine sürgün edilmiş bulunmaktadır. Eğitim Bir Sen Alanya başkanlığı görevini fedakarca yürüten çok değerli başkanımızın çalışmalarına, mücadelesine , ülkemize ve değerlerimize bağlılığına şahit olduğumuzu belirtir kendisini bu süreçte yalnız bırakmayacağımızı deklare ederiz. Başkanımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz" dedi.


'SÜRGÜN SEBEBİ OLAMAZ'


Bir sivil toplum örgütü olarak Eğitim Bir-Sen'in ülkenin her sorunuyla ilgilendiği gibi Alanya'daki sorunlarıyla da ilgilendiğini belirten Çoban, "Başkanımız ülkemizin olduğu gibi Alanyanında sağlıklı demokrasi ve yönetime sahip olması için elinden geleni yapmıştır. Biz de sendikamızın Türkiye çapındaki çalışmaları çerçevesinde Alanyamız daki çalışmalarımızı birlikte yürüttük .Değerli başkanımız Alanya'da görev yapan kamu görevlilerine, onların bağlantılarına, ülkemizin bekası açısından bazı sorunlara vicdani olarak sessiz kalmamıştır.  Bu süreçte sarfettiği beyanlarına istinaden böyle bir karara gidilmiş olması kaygı vericidir . Düşünce ve ifade hürriyeti ekseninde değerlendirebilecek bu açıklamalar sürgün sebebi olamaz. Başkanımız açıklamalarını bir STK başkanı olarak kamu yararını düşünerek yapmıştır" ifadelerini kullandı.


'KAMUOYUNA AÇIKLANSIN' 


Çoban açıklamasının son kısmında, "Başkanımızın mücadeleci ruhu sendikamızın mücadeleci ruhuyla birebir örtüşmekte olup Başkanımız H. Mehmet Altuntaş'ı hiçbir şekilde feda etmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz .Ayrıca başkanımızın sürgün edilme sebebinin tam olarak kamuoyuna açıklanması istiyoruz. Hukuk nezdinde yapacağımız mücadelemiz sadece değerli Başkanımız için değil bir arınma süreci yaşayan ülkemiz ve diğer paydaşlarımızın da mücadelesi için olacaktır. Umuyoruz ki hak ve hakkaniyetle bağdaşmayan işler hukuk nezdinde mahkum olacaktır" şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83