TANRISEVEN'DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kredi ve Yurtlar Kurum Müdürlüğü tarafından düzenlenen kariyer sohbetlerinde üniversite öğrencileri ile buluştu. Kaymakam Tanrıseven, öğrencilere Kaymakamlık mesleğinin inceliklerini anlattı.

TANRISEVEN'DEN ÖĞRENCİLERE  TAVSİYELER

 Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen kariyer sohbetlerinde üniversite öğrencileri ile sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, Alanya Alaaddin Keykubat üniversitesi öğrencilerine Kaymakamlık mesleği hakkında bilgi vererek, öğrencilik ve meslek hayatı ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

banner111

KAYMAKAM TANRISEVEN "SEVMEDİĞİNİZ İŞİ YAPMAYIN"

Kaymakamlık ve mesleğinin başarıları hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Tanrıseven, üniversite öğrencilerinin sorularına cevap verdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: "Meslek seçiminin insan hayatında çok önemli olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Öncelikle hayatta neyi isteyip, neyi istemediğinize karar vermelisiniz. Hangi mesleği seviyorsanız onu tercih etmelisiniz. Başarının ve mutlu olmanın sırrı, yapacağınız işi severek yapmaktır. Sizlere vereceğim tavsiye, sevmediğiniz işi yapmayın ve geleceğinizi bugünlerde belirleyin. Sevmediğiniz iş, geleceğinizi karartabilir ve başarınızı engeller. Sizlerin çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü Alanya'da öğrenci olmak ayrıcalıktır. Herkesin özenerek baktığı bir yerde öğrenci olmak ayrı bir özeliktir diye düşünüyorum. Bunun keyfini çıkarıp, değerini bilelim. Dünya'nın en güzel şehirlerinden birisi Alanya olduğunu söyleyebilirim. Sadece güneş, kum, deniz değil tarihi ve doğasıyla da nam salmış bir kenttir Alanya. Alanya’da geleceğinize dair kararları alırken birçok alternatifin sizlerin önünde birer seçenek olduğunu göreceksiniz."

TANRISEVEN "SİZLER BU ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİSİNİZ"

Geleceğe ilişkin hiç bir umudun yitirilmemesi gerektiğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her konuda umutlarınızı kaybetmeyin. Asla geleceğe dair umutlarınızı yitirmeyin. Sizlere tavsiyem, öğrenmeyi bırakmayın. Her konuda atılgan olun. Yabancı dili mutlaka öğrenmelisiniz. Bir dil, bir insandır. "Hayat boyu öğrenme, hayat boyu bilgi" felsefesini aklınızdan çıkarmamalısınız. Hayata dair her zaman pozitif olmalısınız. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınları, geleceğisiniz. Sizler, geleceğe umutla bakmalısınız."

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in konuşmasının ardından kariyer sohbetleri üniversite öğrencilerinin soruları ile devam etti. Üniversite öğrencileri Kaymakam Tanrıseven'e meslek tercihinde dikkat edilmesi gereken incelikleri sorarken, öğrencilik haytalarındaki karşılaştıkları sorunları da dile getirdiler.

Üniversite öğrencilerinin içinde bulundukları sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven,  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini 1.100 dönümlük arazi tahsisinin gerçekleşmesinin ardından öğrenciler için önem arz eden yurt sorununu da çözüme kavuşacağını söyledi. Önümüzdeki dönemde de ulaşımla ilgili sorunun ortadan kalkması için gereken çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaymakam Tanrıseven, üniversite öğrencilerinin her türlü sorununun çözümü için Kaymakamlık, Üniversiteler, Belediyeler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.  

Etkinlik sonrasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Merve Ceren Taşkent bütün öğrenciler adına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür ederek çiçek verdi. Kaymakam Tanrıseven, yapılan çekiliş ile öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen kariyer sohbetlerinde Alanya Kredi ve Yurtlar Müdürü Selim Beyhan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri hazır bulundular.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83