Tanrıseven'den önemli uyarı

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. İlçe Kaymakamımızın mesajı şöyle:

Tanrıseven'den önemli uyarı

 Hayvanlar, doğayı güzelleştiren, ekolojik dengelerin oluşmasını sağlayan, sevgileri ile günlük hayatı zenginleştiren dostlar olduğu için; onları koruyup, haklarına sahip çıkmak bir insanlık görevidir.

banner111
İnsanoğlunun vurdumduymaz davranışları ve şuursuzca müdahaleleri ile bazı hayvanların neslinin tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu gözlemlenmektedir.

Ülkemizde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu ile bütün hayvanların yaşama hakları güvence altına alınmış, hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar yasaklanmış ve kanuni müeyyidelere bağlanmıştır.

Hayvanları korumak ve kollamak, hepimizin görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır. Toplum olarak tüm canlıların ve hayvanların korunmasına özen göstererek, özellikle çocuklarımızı hayvan sevgisi ile dolu ve hayvan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.

Hayvanları seviniz ve sevdiriniz, onları koruyunuz. Evcil hayvanlarınızı sokağa terk etmeyiniz. Onların beslenme, barınma, sağlık ve sevgi gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriniz.

Alanya’mızı “Hayvan Dostu” bir kent hüviyetine kavuşturmak için çalışalım. Bu vesile ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, hayvanların korunması konusunda tüm vatandaşlarımızdan, en yüksek hassasiyeti göstermelerini temenni ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83