Tanrıseven, Muhtarlar Günü'nü kutladı

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Tanrıseven'in mesajı şöyle:

Tanrıseven, Muhtarlar Günü'nü kutladı
Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişidir. 

Mahalle, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'na göre Belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimdir. 

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üretilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Başbakanlık tarafından yayınlanan Genelge ile, 19 Ekim Gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. 

Alanya'da 102 mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. Muhtarlar, devlet ve vatandaşlar arasında köprü görevi gören, sorumlu oldukları mahallede yaşayanlarla ilgili belge düzenleyen, tebligat görevini yerine getiren ve o mahallede yaşayan vatandaşlarla ilgili bilgi alınan kişi olarak görev yapmaktadır. 

Alanya'da göreve geldiğim günden bu yana hem kırsalda, hem de ilçe merkezindeki vatandaşlarımızla bir arada olmak için, sık sık muhtarlarımızı dinlemeye gayret sarf ettim. 2 yılı aşkın süredir beraber görev yaptığımız muhtarlara yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da muhtarlarımızla birlikte Toroslardan Akdeniz kıyılarına kadar vatandaşlarımıza, muhtarlarımızla işbirliği içinde hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Bu vesile ile demokrasinin çekirdeği konumunda olan tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim ilk Muhtarlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.




 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83