Tarım ve Hayvan Bilimleri Kongresi başladı

Kongreler şehri olma yolunda hızla ilerleyen Alanya bir kongreye daha ev sahipliği yapıyor. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvan Bilimleri Kongresi (ICAGAS) Alanya Haydarpaşa Oteli’nde gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Hayvan Bilimleri Kongresi başladı
 Kongre onursal eş-başkanlıklarını Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın yaptığıkongrenin açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş ile bilim insanları, akademisyenler, mühendisler ve üniversite enstitülerinin teknoloji uzmanları katıldı. 
7-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kongrede 400'ü aşkın sözlü bildiri sunularak tarım ve hayvancılık alanında çalışan araştırmacılar ve sektör temsilcileri bir araya gelme fırsatı bulacak. Uluslararası yenilikçi yaklaşım ve gelişmelerin paylaşılacağı kongrede, ALKÜ adına konuşma gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, kongrenin özellikle tarım konusunda Alanya'ya yeni açılımlar getirmesinibeklediğini dile getirdi. Güneş konuşmasının devamında ALKÜ olarak Alanya’da çeşitli kongreler yapılmasını çok önemsediklerini ve turizmde bir marka olan Alanya’nın artık kongre turizmi ile de anılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 
İngilizce ve Türkçe olarak Tarım ve Hayvan Bilimleri alanında yürütülen güncel araştırmaların sunulacağı, böylelikle delegelerin yüz yüze yeni fikir ve uygulama deneyimlerini paylaşarak iş veya araştırma ilişkileri kuracakları, küresel ortaklar bulma fırsatının yakalanabileceği kongre üç gün sürecek. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 15:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83