Taş Heykel Sempozyumu'nda geri sayım başladı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenecek Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na katılacak heykeltıraşlar belirlendi.

Taş Heykel Sempozyumu'nda geri sayım başladı
 Belediye arkasındaki sempozyum alanında, 1 Kasım’da açılışı yapılacak heykel sempozyumu, 30 Kasım’a kadar devam edecek.
1-30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak 15. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na bu yıl 40 ülkeden 127 heykeltıraş başvurdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neslihan Pala’nın başkanlığında düzenlenen jüri toplantısında, sempozyuma katılacak sanatçılar 10 asil ve 2 yedek üye olarak belirlendi. Jüri toplantısına, Prof. Dr. Fatma Akyürek, Dr. Öğr. Üyesi Önder Büyükerman, Dr. Öğr. Üyesi Ayla Aksungur, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ve Yüksek Heykeltıraş Beyhan Yönetim katıldı.

10 ASİL 2 YEDEK SANATÇILAR AÇIKLANDI

Jüri üyelerinin belirlediği 15. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na katılacak heykeltıraşlar da açıklandı. Sempozyumda heykel yapacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor;
Adriano CIARLA (İtalya), Dimitry KRIVONOSOV (Rusya), Gemma GUERRA (İspanya), Kadriye İNAL (Türkiye), Ivan STAYANOV (Bulgaristan), Marian NYANHONGO (Zimbabve), Olena DODATKO (Ukrayna), Songül TELEK (Türkiye), Valerian JIKIA (Gürcistan) ve Yıldız Güner (Türkiye)
Yedek sanatçılar ise; Iurie PLATON (Almanya), Sanem TUFAN (Türkiye)

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83