TAŞATAN'I YARIM BIRAKIP GİDEN BÜYÜKŞEHİR'E HALK TEPKİLİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 20 kilometrelik Taşatan Grup Yolu'nun asfaltını tamamlamadan asfalt ekibini bölgeden çekmesi halkı kızdırdı.

TAŞATAN'I YARIM BIRAKIP GİDEN BÜYÜKŞEHİR'E HALK TEPKİLİ

 Alanya ve Gündoğmuş'un yıllardır en büyük sorunlarından birisi olan Taşatan Grup Yolu'nun asfalt sorunun çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi bölgede geçtiğimiz günlerde şantiye kurup çalışmalara başlamıştı. 20 kilometrelik yolun 13 kilometrelik kısmının asfalt çalışması tamamlandı. Ekiplerin geriye kalan 7 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmalarını tamamlamadan bölgeden ayrılması halkın tepkisine neden oldu. Taşatan Yolu'nun 100 yıllık bir mazisi olduğunu ve yıllardır yöre halkının bu yolun bitirilmesini arzu ettiğini belirten vatandaşlar, "Biz yolun bitirilmesini hayal ederken yarım bırakılıp ekiplerin başka yere kaydırılmasına anlam veremiyorz. Bu ekipler burdayken bu yol bitirilmeliydi. Sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney söz vermişti. Çekilen asfalt ekibinin geri gönderilerek kalan 7 kilometrelik yolun tamamlanmasını istiyoruz" dediler. 

banner111

GÜNEY: KANAYAN YARAYDI

Yoldaki çalışmalar başladığı zaman bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Taşatan yolunun önemine değinerek, "Bu yolun yapılması konusu yıllarca Alanya kamuoyunda konuşuldu. Toplam 30 kilometre uzunluğundaki yolun 13 kilometrelik bölümünü İl Özel İdaresi döneminde girişimlerimizle asfaltlanmıştı. Kalan 17 kilometrelik kısmı ise Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Başkanımız Menderes Türel bu yola büyük önem veriyor. Alanya’nın kanayan bir yarası olan bu yolu asfaltlayarak bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacağız" demişti. 

"PROGRAM 10 KM'YDİ, BİZ 13 KM YAPTIK"

Asfalt ekibinin ayrılmasıyla ilgili Alanya Adres'in sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Bu yolun önemini bilen en iyi isim benim. Bu yolla ilgili ne kadar mücadele ettiğimi yılladdır herkes bilir. Bizim yıllık asfalt programlarımız var. Yıl içerinde bunların tamamlanması gerekiyor. Taşatan'ın daha önce asfaltını da biz yaptık. Şimdi 10 km'lik program vardı, biz 13 kilometre asfalt yaptık. Diğer pogramlarımız tamamlanırsa ekiplerimizi yönlendirir kalan bölümü tamamlarız. Hava şartları elvermezse de kalan 7 kilometrelik bölümü seneye tamamlarız. Biz Taşatan'da bu yıl programladığımız rakamın üzerine çıktık. Halkımız merak etmesin Taşatan'ı yine biz bitireceğiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 16:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83