Teknoloji dönüşümde işbirliği

Antalya OSB Teknopark ile Akdeniz TTO arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Teknoloji dönüşümde işbirliği
Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. ile Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Akdeniz TTO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşen imza törenine Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Akdeniz TTO Müdürü Olgun Kitapçı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Protokol ile taraflar, ihtiyaçlara yönelik olarak ortak farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmeti sunabilecek, ortak proje başvurusunda bulunabilecek, birbirlerinin uzman havuzundan faydalanabilecek ve proje pazarı, eşleştirme etkinliği, sergi, fuar gibi çeşitli etkinlik faaliyetlerini ortak olarak düzenleyebilecek.

“KARŞILIKLI FAYDAYI ÇOĞALTACAĞIZ”
Antalya OSB Teknopark ile Akdeniz TTO’nun bilgi ve birikimlerini paylaşarak üniversite-sanayi işbirliğini daha ileri bir noktaya taşıyacaklarına dikkat çeken Başkan Ali Bahar, “Teknogirişim kültürünü geliştirilmesi ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılması amacıyla imzalanan protokolün, her iki kuruluşa da güç katacağına inancımız tamdır. İmzaladığımız protokol ile AOSB Teknopark ve Akdeniz TTO arasındaki işbirliğini artırmayı, üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, eşleştirme, girişimcilik ve şirketleşme konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı, ortak faaliyetler ve etkinlikler ile kurumsal yetkinliklerin artırılmasını amaçlıyoruz” dedi. 

“HAYIRLI OLSUN”
İşbirliğinin teknogirişim ekosistemine son derece olumlu katkıları olacağını belirten Akdeniz TTO Müdürü Olgun Kitapçı ise imzalanan protokol ile ilgili şunları söyledi: “Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve ekibinin vizyoner girişimi ile kurulmakta olan AOSB Teknopark’ın, bölgemizde ileri teknoloji üretiminin önünü açacağına inanmaktayız. Bulunduğumuz konum itibariyle Akdeniz Üniversitesinde üretilen entelektüel bilginin imalat sanayi sektörüne dönüşümünü izleyeceğimiz AOSB Teknopark ile teknoloji transfer faaliyetleri kapsamında işbirliği protokolüne imza attık. Bölgemiz teknogirişim ekosisteminin gelişimine ivme kazandırması ve katkı sağlamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.






Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83