'TERÖR DESTEKÇİLERİNE BÖYLE TEPKİ KOYUN'

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adbullah Sevimçok, Alanya'da yaptığı toplantıda, terörü destekleyen esnafın dükkanını yakıp yıkmak yerine onlardan alışveriş yapmamak daha yararlı olur dedi.

AESOB Başkanı Adbullah Sevimçok, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda terör ve son günlerde başta Alanya ve Manavgat olmak üzere Antalya genelinde yaşanan protesto olaylarını değerlendirdi. Antalya Gazete Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı AESOB Başkanı Vekili Adlıhan Dere, ALESO Başkanı Nuri Demir ve Alanya'daki diğer tüm oda başkanları açıklamada hazır bulundu. 

'DEVLETİMİZE GÜVENELİM'

Terörist saldırılarını büyük bir kaygı ve üzüntü içerisinde takip ettiklerini belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Kanlı terör örgütü, çocuk, yaşlı, kadın, Kürt-Türk ayrımı yapmaksızın kalleşçe pusular kurarak can almakta ve ülkemizin bölünüp parçalanabilmesi adına da bir takım karanlık güçlere hizmet etmektedir. Burada millet olarak yapmamız gereken, ülkemizi bir iç savaşa doğru sürüklemek isteyen bu karanlık güçlere karşı aman vermeden birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bayrağımıza ve vatanımıza sağduyulu bir şekilde sahip çıkmak olmalıdır. Devlete güvenelim, devletin yapması gerekenleri kendimiz yapmaya çalışmayalım. Kendimizi devletin yerine koymayalım” dedi. 


'EN BÜYÜK GÖREV ESNAFIMIZA DÜŞÜYOR'

Esnaf ve sanatkârlardan dikkatli ve sağduyu davranmalarını isteyen Sevimçok şöyle devam etti, "Bu vatan bizler için kutsaldır ve bu millet, vatana uzanan her eli geçmişinde de olduğu gibi bugünde kıracaktır. Doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine kadar milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olan her kim olursa olsun, karşısında olacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde tek bir yumruk olduğumuz müddetçe de, ülkemizi bir iç savaşa sürüklemek niyetinde olanların bu hain emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Yine burada en büyük görevse bu toplumun bel kemiğini oluşturarak, Ahilik felsefesiyle yoğrulan esnaf ve sanatkârlarımıza düşmektedir. Özellikle, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Antalya ve ilçelerinde esnaflık yapanların ise diğer illerimizdeki esnaf ve sanatkârlardan çok daha fazla duyarlı ve dikkatli olması, hiçbir provokasyona katılmaması ve sağduyulu bir şekilde hareket ederek, her zaman için her konuda örnek olması gerekmektedir. Otobüslerin taşlanması, dükkânların yakılıp yıkılması, masum insanların hedef alınması asla ve asla meşru görülemez ve gösterilemez. Bu sebeple herkes aklıselim bir şekilde hareket ederek etrafındakini yatıştırmalı ve de hiçbir şekilde hiçbir şiddet içeren bir eyleme karışmamalıdır. Tüm esnaf ve sanatkârlarımızdan isteğimiz, Ahilik çatısı altında bir olarak, yüzyıllardır bozulmayan bu kardeşliğimize leke sürecek hiçbir fevri davranışta bulunmamanız ve olaylar karşısında da itidalli davranmanızdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 18:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83