Toklu: “Toplumun en önemli yapı taşı kadınlardır”

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel yaptığı açıklamasında, toplumun en önemli yapı taşının kadınlar olduğuna vurgu yaptı.

Toklu: “Toplumun en önemli yapı taşı kadınlardır”
977 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasından bu yana tüm dünyada farkındalık oluşturmak için 8 Mart’ın ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlandığını belirten Başkan Toklu, “Toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

“GELECEĞİMİZİN İNŞASINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYORLAR”
Ülkenin bu günlere gelmesinde kadınların özverili emeğinin büyük olduğunu dile getiren Toklu, “T Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

 
“KADINLARIMIZ FEDAKARLIĞIN SİMGESİ”
Ülke genelindeki kadınlara hükümet tarafından her türlü imkanın tanındığını dile getiren Toklu açıklamasında son olarak, “Hükümetimiz tarafından kadınlarımız yaşamın her alanında olsunlar diye, çalışıp üretebilsinler diye evlatları için kreş desteği, süt izinleri, doğum borçlanmaları gibi pek çok konuda kadınlarımıza yönelik birçok yasal düzenlemeler yapılmıştır. Devletimiz her imkanıyla kadınların yanında ve destekçisidir. Bu vesileyle, hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.”
















Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2021, 18:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83