Toplu ulaşımda kilometre dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kaliteyi ve vatandaş memnuniyetini artırmak için ulaşım esnafıyla el ele çözüm üretmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Otobüsçüler Odası, ulaşım esnafına kilometre üzerinden ödeme yapılması konusunda anlaştı. Devrim niteliğindeki bu kararla hem esnaf kazanacak hem de toplu ulaşımın kalitesi artacak.

Toplu ulaşımda kilometre dönemi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri ile AESOB’ta bir araya geldi ve devrim niteliğindeki yeni sistemi anlattı. Toplu ulaşım sistemini düzeltmek için önce alt yapısını sağlamlaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Türel, akıllı kart, 12 metrelik tek tip araç uygulaması ve kamera sistemleri ile toplu ulaşımı çok daha rahat yönetebilir hale geldiklerini kaydetti.

TOPLU ULAŞIMI ESNAFLA ÇÖZECEĞİZ

“Biz Antalya’da toplu ulaşım işini sizlerle beraber halledeceğiz. Bu iki iki daha dört” diyen Başkan Türel, şunları söyledi: “Bunun dışında hiçbir düşüncemiz söz konusu olmadı. Belediye ve toplu ulaşım esnafı olarak çözüm ortağıyız. Bu işi beraber yapacaksak bizim en önemli iki görevimiz hem sizleri mutlu etmek hem de bunun halka yansımasını sağlayarak halkı mutlu etmek. Kazan kazan, yani siz kanacaksanız ki Antalya kazanacak. Benim bir tane sermayem var, milletimizin mutluluğu, sizin mutluluğunuz. Ben bunu sağlayamazsam kendimde eksiklik görürüm. O yüzden sizi de mutlu edebilecek bir sistemi adeta böyle projektörle arayış içerisindeyiz.”

KİLOMETRE BAŞINA 4 TL

Oda Başkanı Yasin Öztürk’ün Kayseri modeli teklifi üzerinde zaten belediye bürokratlarının 1 yıldır çalışmakta olduğunu anlatan Türel, şunları aktardı: “Bu yeni sistemi inceledik Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da örnekleri var. Orada nasıl yapmışlar, sabit km ne kadar, km başına kaç para ödemişler buna çalıştık. Sizin bir aracınızın her gün çalıştığını varsayarak, bir ayda 7 bin 460 km yaptığını ortalama hesapla tespit ettik. Biz bunu 7 bin 500 sabit yapalım dedik. Üstüne çıkarsanız ekstra fiyatı ödenecek. Hesabı ortaya koyduk. Kayseri ne kadar ödüyormuş km başına 3.5 lira. Kamu zararına yol açmayacak şekilde bizim Kayserinin üstünde olmamız lazım dedim. Neden? Kayseri’de yazın klima çalışmaz ama biz de klima çalışıyor, yakıt daha fazla gidiyor. Ve bizim hesaplarımıza göre 3.7 liralık 7 bin 500 km sabit bir teklifi oda yöneticilerine sunduk. 8 bin kilometre sabit olmak üzere km başına 4 liraya bir mutabakat sağladık.”

RAHAT ULAŞIMI SAĞLAYACAĞIZ

Yeni toplu ulaşım planını oda ile birlikte hazırlayacaklarını belirten Başkan Türel, şunları ifade etti: “Bazı kırsal hatlarda kent merkezine yolcuyu getirerek yolcunun daha rahat ulaşımını sağlamak zorundayız. Bizim bu işle ilgili akademisyen, protokol, uzman ne varsa bir ekip ulaşım master plan ekibi olarak çalışıyor. Bu bir uzmanlık işi çünkü. Tecrübe de sizde var. Biz ondan da istifade ediyoruz. Ve inşallah yeni toplu ulaşım planımızı yine odamızla birlikte hazırlayacağız. Bazı hatlar özellikle pik saatlerde dolu geliyor, yolcular durakta kalıyor. O yolcuları taşımamız lazım. İnşallah uygulamaya kısa sürede koymak istiyoruz. Yeni araca ihtiyaç var ise onu da oda ile değerlendireceğiz. Ciddi bir külfetin içerisine giriyoruz. Bu külfeti kaldırabilmemiz için bir kere yolculuk sayılarını artırmamız lazım. Sizden tek ricam Antalya’da yaşayan bütün vatandaşları araçlarınızda taşıyorken mutlu ve memnun taşıyın. Eğer siz ‘ya ben aynı parayı alacağım aracıma 3 kişi eksik, 5 kişi fazla binmiş önemli değil’ deyip, vatandaş memnuniyetini öncelemezseniz olmaz. Otobüse binen yolcunun mutluluğu hepimizin önceliği olmalı.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83