Trafik kurbanı Afgan kız Bahçeşehir'de anıldı

Alanya Mahmutlarda geçirdiği trafik kazası sonrası hayatı kaybeden, Bahçeşehir Koleji Alanya Lisesi 9. Sınıf öğrenicisi Khadija Sadiqi okulda düzenlenen törenle anıldı. Khadija Sadiqi’nin Okuduğu lise Bölümünde düzenlenen törene, Müdürler, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

Trafik kurbanı Afgan kız Bahçeşehir'de anıldı
Genç yaşta hayata veda eden Khadija Sadiqi için Bahçeşehir Koleji Alanya Lisesinde özel köşe oluşturuldu. Khadija Sadiqi ’nin çiçeklerle süslenmiş çerçeveli fotoğrafı olan köşeye, arkadaşları Khadija anısına karanfil bıraktı. Khadija’yı tanıyan öğretmen ve öğrenciler, gözyaşlarına hâkim olamazken genç yaşta yaşama veda eden Khadija Sadiqi için dua ettiler.
 
Bahçeşehir Koleji Alanya Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba yaptığı açıklamada, "Bahçeşehir Koleji Alanya Lise’si 9.sınıf öğrencimiz Khadija Sadiqi’yi  elim bir trafik kazasında kaybetmiş bulunuyoruz. Afganistan asıllıydı. Türkiye’nin ve Bahçeşehir’in uluslararası diplomasını alacak, belki de ileride güçlü bir avukat, akıllı bir mühendis, bilgili bir doktor olacaktı. Kısa sürede çok güzel bir uyum sağlayan, güzel arkadaşlıklar kuran, sıcak, samimi, gülen yüzlü bir öğrenciydi. Okulumuzda bu yıl başlattığımız uluslararası programımız Cambridge grubunda da çok başarılı olabilecek bir potansiyeli vardı. 5 yaş grubunda Hadiya, 4. Sınıfta Aishe, 8. Sınıfta Sayeeda kardeşleriydi. Hepsinin ablası, arkadaşlarının dostu, Türkiye’nin ve memleketinin geleceğiydi. Kısa sürede geleceğini 2. defa trafik denilen belaya kurban veren tüm Bahçeşehir ailesine, Khadija’nın ailesine, dostlarına, kardeşlerine, sınıf arkadaşlarına sabırlar diliyorum.  Rahat uyu güzel kızım. Seni, ülkemin gücünün sembolü olurken, uluslararası dostluğun temsilcisi olurken görmek vardı." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83