Tuna'dan sert tepki: Yüz karası

ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, askıya çıkarılan üye listelerinin fotoğraflarının çekilmesi, kamera kaydına alınması veya başka teknik verilerle çoğaltılmasına yasaklama kararı verilmesine sert tepki gösterdi.

Tuna'dan sert tepki: Yüz karası

Tuna'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"İlçe Seçim Kurulu; 12.09 2017 tarih ve 2017/10 sayılı kararıyla ALTSO seçimlerinde askıya çıkarılan üye listelerinin fotoğraflarının çekilmesi, kamera kaydına alınması veya başka teknik verilerle çoğaltılmasına yasaklama kararı vermiştir.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Organ Seçimleri Yönetmeliği’nde; askıya çıkarılan listelerin fotoğraflarının çekilmesi, kamera kaydına alınması veya başka teknik verilerle çoğaltılmasının yasak olduğuna dair hiçbir hüküm yoktur.
 
ALTSO binasında askıya çıkarılan listelerin başına ise odanın güvenlik sebebiyle talep ettiği resmi polis memuru görevlendirilmiştir. Listeler başında kendi yandaşları tarafından oluşturulan kalabalıkla da diğer üyelerin listeleri kontrol etmeleri geciktirilmektedir.
 
24 ayrı komiteden oluşan listelerin her biri farklı yerlere asılması gerekirken, hepsi üst üste konulmuştur. Yaklaşık 10 bin üye arasından liste kontrolü sağlıklı bir şekilde bu yöntemle kontrol edilememektedir.
 
Burada amaç listelerde ismi olamayan üyelerin, itiraz etmelerini geciktirmek hatta ve hatta oy kullanmalarını engellemektir. Geçmiş seçimlerde listeler günler öncesinden çalışma yapacak üyelere verilmiş ve herkesin rahat bir ortamda süreci geçirmesi sağlanmıştı. Şimdiye kadar hiçbir oda seçimde görülmemiş şekilde üye listelerinin başına polis dikmek suretiyle bütün engellemeler yapılmakta her türlü zorbalık uygulanmaktadır.
 
Konuya itiraz eden üyeler hakkında ise odanın avukatı tutanak tutarak, adli birimlere sevk işlemi gerçekleştirmiştir. ALTSO üyesi arkadaşlarımın bu kanunsuzluk karşısında üye listelerini en geç Cuma gününe kadar kontrol etmelerini rica ediyorum.
 
Bu olay ALTSO mevcut yönetiminin içine düştüğü kötü durumu göstermektedir. Bu uygulama mevcut yönetim için yüz karasıdır. Bu yapılanları şiddetle kınıyoruz. Saygılarımla."

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 18:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83