Türel'den Alanya Hali'yle ilgili önemli açıklama

Alanya hal esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mevcut imkanlardan çok daha iyi bir hal kompleksini Alanya’ya kazandıracaklarını söyledi. Başkan Türel, esnafın ihtiyaçları ve taleplerine göre hazırlanan projeyi 90 dönümlük ek rezerv alanla genişleteceklerini kaydetti.

Türel'den Alanya Hali'yle ilgili önemli açıklama

 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalı hal esnafı ile toplantı yaptı. Türel, bilgi kirliliği ve yanlış yönlendirmeler nedeniyle kafa karışıklığı yaşayan esnafa, projeyi ve doğruları anlattı. Türel, Türkler Mahallesi’nde 154 dönüm alan üzerine inşa edilecek projeyi, ihtiyaç doğması halinde 90 dönümlük ek rezerv alanla genişletecekleri müjdesini verdi. Seçimlerden önce Alanya hal esnafının talebi üzerine, ihtiyaçları karşılayacak daha iyi bir toptancı hal yapma sözü verdiklerini hatırlatan Türel, “Sözümüzü yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizde geçmişteki mevcut ihaleyi, zorlu bir hukuki sürecin ardından iptal ettik. Ve yeni hal projesi ile ilgili esnafımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir proje yapılması hususu gündeme geldi. Projenin sizin projeniz olması, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde belirleyebilmeniz için çatı kuruluşunuz ALTSO ile birlikte çalıştık. Bir proje hazırladılar. Projenin her aşamasında sizlerin taleplerini aldık. Sizlerin taleplerine göre projeyi şekillendirdik. En son ALTSO’da hepinizin olduğu toplantıda bu projeyi sizle paylaştık. Esnafımız alkışlarla kabul etti projeyi. İhalemizi tamamladık. Yer teslimimizi yaptık. Artık hayırlısıyla temelimizi atacağız. Esnafımızın ihtiyaçlarına göre projede tadil edeceğimiz hususlar varsa onları da büyük bir memnuniyetle gözden geçiririz. Yapabilecek hususları değerlendirir ve gereken adımları da atarız” diye konuştu.Bazı hal esnafının yaratılan bilgi kirliliği nedeniyle proje hakkında kafa karışıklığı yaşadığını ifade eden Türel, “Sizi mutsuz etmek isteyenlerin yalanlarına inanmayın. Bizim doğrularımıza inanın. Biz sizi daha iyi imkanlarla taşımak istiyoruz” dedi.

banner111
PROJEYİ ANLATTI

Alanya, Payallar, Konaklı ve Demirtaş hallerini tek çatı altında birleştirecek yeni hal projesinin 154  dönüm alan üzerine inşa edileceğini belirten Başkan Türel, projeyle ilgili esnafa şu bilgileri verdi: “Mevcut dört halin oturum alanı toplamı 20 bin 348 metrekare iken yeni yapılacak halin inşaat oturum alanı 30 bin metrekare. Mevcut dört halin kullanım alanı toplamı 148 bin metrekare iken yeni halin 154 bin metrekare. Mevcut dört halde dükkan büyüklükleri ortalama 50 metrekare iken yeni haldeki dükkanlar 195 metrekaredir. Yeni yapılan projede her komisyoncu dükkanının önünde ve arkasında ikişer metrelik su basman üzerine daha sonradan sundurma yapılabilecek alanlar vardır. Dükkan başına önde 14 metrekare, arkada 14 metrekare olmak üzere toplam 28 metrekare alan kullanılabilir. Dükkan önündeki sundurmaları TIR ve kamyonların geçişine engel olmayacak şekilde büyüteceğiz.Böylelikle her bir dükkanın açık alanlarla birlikte 223 metrekare kapalı ve yarı açık kullanım alanı mevcut. Bütün komisyoncu dükkanları birbirine bakıyor. Yeni yapılan hal projesinde bütün komisyoncu dükkanların cephesi 7 metre olup, bu mesafede bilgisayarla yapılan ölçümler sonucunda U bölümünde olsun ya da olmasın TIR yanaşması açısından hiçbir problem bulunmuyor. Yeni Hal projesinde 159 işyeri görüldüğü bunun karşılığında 44 ardiyenin olduğu bilgilerinin hepsi yanlış.Yeni projede 159 komisyoncu, 66 ardiye var arkadaşlar, 44 değil. Şu anda Alanya halinde 22 ardiye var, biz 66 ardiye yapıyoruz. 3 misli fazla.”
Mevcut halin meydanı 20 dönümken, yeni hal projesinde bunu 60 dönüme çıkardıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: “Bu alanı da 3 misli artırıyoruz. Proje alanına giriş için bir adet TIR, bir adet araç girişi olmak üzere iki ayrı giriş var. Komisyoncuların bulunduğu alana girmek için ayrı bir kapı daha tasarlanmıştır. Bu kapıların hepsi aynı boyutlarda olup, aynı anda 3 adet TIR giriş çıkış yapabilecektir. İki TIR arasında kalan 110 metre uzunluğundaki alan da arka arkaya 9 adet TIR sıralanabileceği bir mesafededir.”

90 DÖNÜMLÜK EK REZERV ALAN

Projeyi, ihtiyaca göre genişletmek üzere hazırlık yaptıklarını kaydeden Başkan Türel, “154 dönümlük proje alanı yanında ayrıca 90 dönümlük bir genişleme alanımız daha var. Orman’dan bu alanının tahsisini istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. TIR, kamyon otoparkları, sosyal tesisler için kullanabileceğimiz 90 dönümlük bir rezerv alan oluşturuyoruz. Ayrıca, mevcut proje revize edilerek, 17 bin metrekare alan üzerine 50 ardiye daha yapılabilir. Bunu da burada ilk kez açıklıyorum” diye konuştu.
Şu anki mevcuttan çok daha iyi ve modern bir hal kompleksi inşa edeceklerini aktaran Türel, “Gelecekte ihtiyaca cevap veremediği takdirde ek rezerve alanlarla bunları geliştirmeye çalışacağız. Yeni projede mevcuda göre çok daha büyük bir iyileştirme var. Daha iyi bir öneriniz varsa buyurun getirin ona da bakarız. Önerilerinizle ilgili yeni alanlar bulursanız oraya da ikinci etabını yaparız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 08:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83