Türel'den Alanya'ya çok önemli müjde

Alanya’nın çöpü altın olacak

Türel'den Alanya'ya çok önemli müjde

 Alanya’nın çöpünden elektrik üreteceklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Geçtiğimizhafta Alanya’da çöpten elektrik elde edebileceğimiz, çöp çevrim tesisiprojemizi Çevre ve deneme bonusu Şehircilik Bakanlığımız onayladı” dedi. Alanya’ya sadece Toptancı Hal için yüz milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden BaşkanTürel, Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarının temellerini kısa sürede atıp biryıl içinde hizmete açacaklarını müjdeledi.

banner111
Büyükşehir Belediyesi olarak Alanya’yayaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, Alanya’da heray bir açılış ya da temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirterek AkKöprü’nün bittiğini, Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşaklarının temeliniatacaklarını söyledi.

ALANYANIN ÇÖPÜNDEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK 
Alanya Çöp Çevrim Tesisi’nin temellerinide kısa süre içinde atacaklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Geçtiğimiz ayKadınlar Plajı’nın temelini atmıştık. Hemen bir ay sonrasında Alanya ToptancıHali’nin temelini attık. Ak Köprü tamamlandı ve hizmete açılmayı bekliyor.Artık Alanya’yı çöp derdinden kurtarıyoruz. Geçtiğimiz hafta Alanya’da çöptenelektrik elde edebileceğimiz, çöp çevrim tesisi projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızonayladı. Alanya’nın çöpü altındır diyeceğiz ve bu tesisisin temeliniönümüzdeki aylar içerisinde atacağız. Alanya’yı bir mega projeyle dahatanıştıracağız. Artık Alanya’nın çöpü dert olmayacak ve çöpü elektrik olacak.Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak” diye konuştu.

KATLI KAVŞAKLAR 1 YILDA BİTECEK
Alanya’nın trafik sorununu çözmek için görevegeldikleri ilk günden itibaren çalıştıklarını anlatan Türel, şu bilgileriverdi: “Alanya’da katlı köprülü kavşaklar yapılması gerekiyordu. Hızlı birşekilde projelendirdik. Hem Telekom Kavşağı’nda hem de Ticaret LisesiKavşağı’nda yapılacak katlı köprülü kavşakların projelerini tamamladık. Çevreyoluile ilgili Karayollarımızla gereken işbirliğini yaptık. Buralarda da gerekliplanlamaları yaptık Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarınıntemellerini Şubat ya da en geç Mart ayında atmış olacağız. 1 yıl içinde hizmetesokacağız. 2018 senesi içerisinde de bu kavşakları Kargıcak’a kadar çevreyoluyla birleştirerek Alanya’nın sahildeki sıkışık trafiğini en güzel şekilderahatlatmış olacağız.”

HER KAVŞAKTA 35 MİLYONLUK TASARRUF
Her bir kavşak milletin cebine yıllıkyaklaşık 35 milyon liralık kazanç sağladığını vurgulayan Başkan Menderes Türel,“Bir kavşak deyip geçmeyin. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması,zaman kazancı bunların hepsini bilimsel şekilde alt alta koyduğunuzda; birkavşağın senelik kazancı yaklaşık 35 milyon lira. Şimdi işte bu kavşaklarlaAlanya kazanacak, Alanyalı kazanacak. Artık saatlerce, dakikalarca beklediğiisraf ettiği akaryakıt cebinde kalacak. Onun için ekstra para ödemeyecek” dedi.




Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 10:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83