Türel, toplu ulaşımda plaka bedeline esneklik getirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mahmutlar ve Kargıcak Halk Otobüsü işletmecilerinden plaka değeri olarak istediği 100 ve 200 bin tl bedele esneklik getirdi. Türel, otobüs işletmecilerine, "“Şimdilik 100 bin TL ödesinler, gerisini de paraları oldukça versinler, sıkıntı yok” dedi.

Türel, toplu ulaşımda plaka bedeline esneklik getirdi

 Geçen hafta yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi devam meclisinde gündeme gelen toplu ulaşımdaki düzenleme ile ilgili CHP plaka bedelini fazla bularak itiraz etmişti. Ancak Türel, söz konusu rakamların en düşük bedel olduğunu söyleyerek,  Daha fazla altına inersek kamu zararına neden olmuş oluruz. Ödemeleri 6 aya böldük. Keşke hiç para almasak ama kanunen almak zorundayız. Belediye alacağı bu para ile zengin olmaz. Ama hukuki olarak bunu yerine getirmemiz lazım. Hiçbir meclis üyesine alınan kararlar nedeniyle sarı zarf gelmesini istemem" diye konuşmuştu.

banner111
OTOBÜSÇÜLER İTİRAZ ETTİ

CHP'liler maddenin geri çekilip yeniden konuşulmasını istedi. Menderes Türel, belirtilen rakamların altına inmeleri durumunda kamu zararı oluşacağını belirterek maddeyi oyladı. Ak Parti'nin 'evet' oyu kullandığı maddede, MHP ve İyi Parti oy kullanmazken, CHP şerhli 'evet' oyu verdi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste çıkan kararın Alanya’da duyulmasının ardından Mahmutlar ’da 18, Kargıcak’ta 8, toplam 26 otobüsün hak sahibi olan yaklaşık 100 işletmeci konuyu Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak’a aktarıp yardım istedi. Menderes Türel’in Alanya’da Öğretmenevi’nde ulaşım esnafıyla toplantı yapıp rakamı düşürme sözü verdiğini söyleyen Bacak, ulaşım esnafının haklarını aramak için mahkemeye gideceklerini söyledi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğan Bacak’ı arayarak müjdeli haberi verdi. 

BACAK KONUYA EL ATTI 

Bacak, "Başkan Türel, 200 bin TL olan plaka ücretinin tamamının peşin ödenmesine gerek olmadığını, işletmecilerin ilk aşamada 100 bin TL’yi yatırıp plakalarını alabileceklerini, geri kalan kısmın da paraları oldukça ödeyebileceklerini söyledi. Ayrıca hayli pahalı olan sıfır araç alınmasına gerek olmadığını, ikinci el araçları da kabul edebileceklerini belirtti. Ulaşım esnafına gösterdiği bu kolaylık ve verdiği destekten ötürü Sayın Türel’e teşekkür ediyorum. Menderes Başkan daha ne yapsın” dedi.


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83