Turizmcilere müjde! Bir yıl ertelendi!

Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecri misillerin ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Turizmcilere müjde! Bir yıl ertelendi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan esnaflara ve turizmcilere müjdeli haber geldi. Erdoğan esnaflara verilecek kira destekleri ile ilgili açıklama yaparken, turizmcilere de müjdeli bir haber verdi.
Erdoğan’ın verdiği müjdeleri değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu esnaf ve turizmcilerin beklediği haberlerin geldiğini söyledi. Başkan Toklu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Covid  19 sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve turizmcilere yönelik destekler sürüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm kurumlarımızla esnaf ve turizmcilere destek verebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaflarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı azaltabilmek adına kira destekleri yapılacağı açıklanmıştı. 
Hibe şeklinde verilecek olan doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacak. Ülkemizde şu anda basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ve 432 bin 567 esnafımız bu süreçten olumsuz etkilenmiş durumda. Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye üç ay süreyle 1000 TL destek ödemesi yapılacak.”
TURİZMCİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA
Covid 19 sürecinden en çok etkilenen kesimin turizmciler olduğunu belirten Başkan Toklu, “Hükümetimiz turizmcilerimize de bir destek sağlıyor. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecri misillerin ödeme süreleri başvuru şartı aramaksızın 1 yıl süreyle ertelenecek. Bu ertelemenin turizm sektörüne katkısı 925 milyon liradır. Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlatılan konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde yine 1 Haziran’a kadar uzatmaya gidildi.” dedi.
Alınan kararların Alanya başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyen Başkan Toklu, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bölgemizin sorunları ile bizzat yakından ilgilenen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere bu kararların alınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarım en kısa sürede bu salgın dönemini atlatırız.” diyerek açıklamasını 













Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 21:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83