"TURİZMDE EN ZOR GÜNLER GERİDE KALDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, darbe girişiminin ardından Antalya turizmindeki durumu değerlendirmek üzere Avrupa’nın en büyük seyahat acentelerinden Thomas CookCCO’suBjörneSandström ve turizm sektör temsilcileriyle biraya geldi.

"TURİZMDE EN ZOR GÜNLER GERİDE KALDI"

 Darbe girişiminin Antalya turizmini kayda değer şekilde etkilemediğini söyleyen Başkan Türel, Türkiye ve Antalya turizminin, en zor günleri geride bıraktığını kaydetti. Thomas CookCCO’suBjörneSandström ise ‘İyi günde de kötü günde de Türkiye’nin yanındayız’ mesajı verdi.

banner111
  
Darbe girişiminin turizmdeki etkilerinin değerlendirildiği toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile Thomas Cook şirketinin ikinci yöneticisi (CCO’su) BjörneSandström ile turizm sektöründen temsilciler katıldı. 

Tatil için Türkiye’yi tercih eden ve Side’de tatil yapan BjörneSandström’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Türel, “Kendileri bir süredir, ailesi ile birlikte Antalya’da, Side’de tatil yapmaktadır. 15 Temmuz akşamını da Side’de yaşamışlardır ve hatta tatili kesmeden Antalya’da kalmaya devam etmişlerdir. Antalya’ya yüzbinlerce misafir getiren bir kuruluşun yöneticisi olarak, böyle bir duruş sergilemeleri her tür takdirin üzerinde bir tutumdur. Gerek dostluk ve dayanışma, gerekse profesyonel sorumluluk bakımından örnek bir olaydır” dedi.
ŞERDEN HAYIR DOĞDU
15 Temmuz’da Türkiye’nin önce çok acı bir olay yaşadığını ama akabinde de şerden, hayır doğduğunu ifade eden Türel şunları söyledi: “Türk halkı milli irade, milli birlik ve demokrasi yönünde tarihi bir atılım gerçekleştirdi. Türk demokrasisi darbe girişiminden güçlenerek çıktı. Halkımız darbe girişimine Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine ilk anda tankların önüne çıkarak karşı koyarak kahramanlık gösterdi. Arkasından da üç haftadır her ilimizde her akşam meydanlarda kararlılığını, gücünü gösterdi.”
DÜNYA YETERİNCE GÖRMEDİ
Başkan Menderes Türel, Türkiye’deki bu demokrasi zaferini, milletin demokrasiye sahip çıkması ve tüm siyasi partilerin darbe girişimine karşı tek ses olmasını dünyada birçok siyaset adamının yeterince görmediğine dikkat çekti. Başkan Menderes Türel, “Türk demokrasisi son yıllarda birçok İslam ülkesinde görülen oryantalist şablona uymadı ve güçlü olduğunu gösterdi. Buna rağmen, Türkiye’yi yakından tanıyan, gelişmeleri yakından izleyen dostlarımız da bu dönemde Türkiye’nin yanında olmaya devam ettiler. 15 Temmuz’da darbe girişimi, çatışma görüntüleri, can kayıpları bütün dünya tarafından görüldü ve bunun turizmi etkilemesi de son derece normal olurdu. Böyle bir olay dünyanın her yerinde turizmi olumsuz etkilerdi” diye konuştu.
HER GÜN 30 BİN YENİ ZİYARETÇİ
Antalya’nın G20 zirvesinden başlayarak güvenli, huzurlu, sakin bir destinasyon olduğunu defalarca ispatladığını vurgulayan Başkan Menderes Türel, terörist darbe girişiminin Antalya turizmini etkilemediğini kaydetti. Türel, darbe girişiminin turizme etkisiyle ilgili şu bilgileri verdi: “16 Temmuz ve 4 Ağustos arasında Thomas Cook kanalıyla Almanya ve İngiltere’den Antalya’ya yapılan rezervasyonlarda 15 bin kadar iptal olmuş, fakat 20 bin yeni rezervasyon gelmiştir. Hatta geceleme sayısında daha fazla artış olmuştur. Antalya iki gün haricinde, her gün 30 binden fazla yabancı ziyaretçi karşılamaya devam etmiştir. Temmuz ayında Antalya’ya geçici verilere göre 1 milyona yakın yabancı ziyaretçi veya misafir geldi. Bunun 254 bin 800’ü Almanya’dan gelen misafirlerimiz oldu. Temmuz ayında geçen yıla göre %48 kaybımız var, fakat bu kayıp büyük ölçüde Rusya’dan kaynaklanmaktadır. Almanya’da %28, İngiltere’de ise %24 gibi düşüşler söz konusudur. Bu da genelde yılın başından bu yana yaşadığımız kayıptır. Yani, darbe girişimi Antalya turizmini kayda değer bir şekilde etkilememiştir.”
İSRAİLLİ TURİST SAYISI YÜZDE 86 ARTTI
Temmuz ayında İsrail’den gelen misafirlerin sayısının da yüzde 86 artarak 32 bine yaklaştığını anlatan Türel, “İsrail halkı Antalya’yı seven ve yaz kış gelen misafirlerimizdi. Antalya dönüşlerinden mutluluk duyuyoruz. Bütün bunlar da Antalya’nın barış, dostluk şehri olduğunun bir başka ispatıdır” dedi.
Başkan Türel, 15 Temmuz’a rağmen günde 30 bini aşkın yabancı misafirin gelmesinin, Thomas CookCCO’suSandström’ün tatilini Antalya’da yapmasının, 15 Temmuz sonrasında Bild gazetesinin Türkiye’nin güvenli olduğu gerçeğini okurlarıyla paylaşmasının Antalya’ya duyulan güvenin en güzel göstergesi olduğunu dile getirdi.
EN ZOR GÜNLER GERİDE KALDI
Türkiye ve Antalya turizminin, en zor günleri geride bıraktığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi, bir dönemi geride bırakmamız anlamına gelmektedir. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Moskova’ya gideceğiz. Rusya ile bağlarımızı yeniden güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Türel, 2017 yılı için çok daha hazırlıklı bir durumda olduklarını, bu yılın kaybını hızla telafi ederek, geleceğe daha iddialı hedefler koyacaklarını sözlerine ekledi.
SANDSTÖRM: AYNI TEKNEDEYİZ
Thomas CookCCO’suBjörneSandström en önemli destinasyonların başında gelen Türkiye ile eski ve güçlü bağlarımız ve iş ortaklığının devam ettiğini belirterek, “Türkiye şu anda zor bir dönemden geçmekte ancak Thomas Cook Grubu bu dönemde de Türkiye'ye tüm desteğini vermeye devam etmektedir. Türkiye'nin verdiği mücadele aynı zamanda Thomas Cook'un da mücadelesidir, aynı teknedeyiz ve yola birlikte devam edeceğiz” dedi.
TÜREL’İN TEMASLARI ÇOK FAYDALI OLDU
“Şu anda ihtiyacımız olan istikrar ve medyada çıkacak olumlu haberlerdir” diyen Sandström, şunları aktardı: “Sayın Belediye Başkanı Menderes Türel ve değerli STK yetkililerinin yurt dışında gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmaları çok faydalı olmuştur ve bunların devamı önemlidir. Siz otelci partnerlerimizin de desteklerine çok teşekkür ederiz. Misafirlerimiz tatilleri boyunca zamanın yüzde 90’ını otelde geçirmektedir, Türkiye'deki fiyat-kalite ilişkisi diğer destinasyonlarla kıyaslanmayacak kadar üst düzeydedir.”
TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ
Son bir haftada İngiliz ve İskandinav pazarlarından talepte önemli artışlar elde ettiklerini anlatan Sandström, “Türkiye'nin normalleşmesiyle talebin geri geleceğine inancımız tamdır. Bunu başarabilmek için uçak kapasitelerine ihtiyacımız vardır ve bu konuda uçak desteği bizim için çok önemlidir. Türkiye'nin tekrar eski günlerine döneceğine hiç şüphemiz yok, bunun ne kadar hızlı olacağı bizlerin elindedir. Bir elin nesi var iki elin sesi var. İyi günde de kötü günde de Türkiye’nin yanındayız” dile konuştu.






















Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83