'TÜRK KADINI AKP İLE YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR'

Ak Parti Alanya Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların yaşamının tüm alanlarında yaşadığı ortak mücadelesini simgeleyen en anlamlı gündür dedi.

'TÜRK KADINI AKP İLE YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR'

 Şükran Aslan Çalık konuşmasına şöyle devam etti:

banner111
'1977 yılından bu yana 39 yıldır dünya kadınların hak arama mücadelesini anlamlandıran bu günde tüm kadınlarımızın "08 Mart Dünya Kadınlar gününü" kutluyorum. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Peygamberimizin veda hutbesinde söylediği gibi ""Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim.Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır" anlayışına uygun bir yaşam bekleyen biz kadınlar bu mesajın toplumun her kesimince iyi algılanması  gerektiğini dile getiriyoruz. 
Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte dünyada bir çok milletten önce bir çok siyasal ve toplumsal hak elde eden Türk Kadını AK Parti İktidarı ile birlikte yeni bir döneme girmiştir. Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yapan Ak Parti  Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması konusunda önemli adımlar atarak halkın kendisine gösterdiği teveccühe layık olmanın mücadelesini vermiştir. Son olarak  Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele etti. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’sinde artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor.
Ak parti iktidarı için elbette bunlar yeterli değildir; Kadınlarımıza yönelik reformlar mutlaka devam edecektir.'


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 12:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83