Türkdoğan Alanya'ya adli tıp kurumu istedi

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan yetkililere seslenerek, "Vatandaşlarımızın isteklerinden bir tanesi Alanya’ya adli tıp kurumu yapılmasıdır. Bunu da buradan kamuoyuna duyuruyorum." dedi.

Türkdoğan Alanya'ya adli tıp kurumu istedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan bugün yapılan yönetim kutulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. 

Türdoğan ilk olarak hafta sonu yaptığı Ankara çıkarmasından bahsetti. Ankara'daki 'Kerkük Sevdalıları Buluşması'na katılan Türkdoğan oradaki izlenimlerini Alanya ile paylaştı. Türkdoğan, "Bir anlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara’da özellikle Kerkük, Musul gibi Misak-i Milli sınırları içerisinde yer alan, bizim milli dava olarak kabul ettiğimiz, kırmızıçizgi olarak kabul ettiğimiz şehirlerimizle alakalı hassasiyeti ve duruşu; milliyetçi, ülkücü durulu olması anlamında dış güçlere, soydaşlarımıza güven vermiştir. Onların orada yalnız olmadığını hissettirmiştir. MHP olarak özellikle 1 Kasım seçim sürecinden sonra yaşanan sıkıntılı dönemin ardından birileri tarafından bitti denilen MHP Ankara’da 50 binin üzerinde katılımla, en önemlisi de sayıların ban göre bir önemi yok; coşku ve heyecanlı bir kitleyle var olduğunu dimdik ayakta olduğunu dosta düşmana bir kez daha göstermiş oldu. Bu anlamda bizlerde bu havayı orada teneffüs ettik ve MHP’nin büyüyerek emin adımlarla iktidarda yürüdüğünü Ankara’da görmek beni son derece mutlu etmiştir. Bunu buradan sayın Alanya halkı ile paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

TELEFERİK AÇILIŞINA DAVET

Yarın saat 15:00'da Damlataş'ta Alanya'nın uzun yıllardır hayalini kurduğu teleferik projesinin resmi açılış töreni yapılacak. Konuyla ilgili konuşan Türkdoğan tüm Alanya'yı şu sözlerle açılışa davet etti: "Yine bir diğer husus Allah nasip ederse Alanya Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Alanya Teleferik projesi yarın saat 15.00’da Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızın katılımıyla resmi açılışı yapılacaktır. Buradan tüm Alanya halkımızı yarın yapılacak olan Alanyamızın yeni simgesi olan, turizm ve tarıma önemli katkıları olacağına inandığımız teleferiğin açılışına davet etmek istiyorum. Bütün Alanya halkımızı Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel adına yarın saat 15.00’da Damlataş Güzelyalı Caddesi teleferik istasyonu üzerinde yapılacak olan açılışa davet ediyorum." dedi.

"ALT GEÇİT BASKINI İLE İLGİLİ ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Geçtiğimiz pazar günü Alanya Telekom Kavşağı'nda yapımı yeni tamamlanan altgeçit sular altında kalmış, 2 aracın suya gömüldüğü olayla ilgili vatandaşlar sert tepki göstermişti. Konuyla ilgili özür beklediklerini yineleyen Mustafa Türkdoğan, "Geçtiğimiz ay açılışı yapılan, Alanyamıza önemli bir trafiğin rahatlatılması açısından katkı sağlayacağını düşündüğümüz, halk arasında battı-çıktı olarak adlandırılan alt geçit projesi ile alakalı; mevsimin ilk yağmuru geçen haftalarda yağdı, burada bir sel baskını olmuştu. Geçtiğimiz Pazar günü maalesef neredeyse 1 vatandaşımızın boğulmasına sebep olacak, 1 tane küçük minibüsün ve bir aracın içerisinde kaldığı ciddi bir sel baskınıyla karşı karşıya kaldık. Bu anlamda biz ilçe başkan yardımcılarımla birlikte gittik, Ankara dönüşünde yerinde inceledik, gözümüzle gördük. Ertesi günlerde de yönetim kurulu üyesi mimar, mühendis ve teknik donanıma sahip arkadaşlarımızla yerinde yaptığımız incelemede maalesef projelendirme yapılırken yeterli drenajın yapılmadığı ve bu anlamda su tahliyesinin ciddi sıkıntılara sebebiyet vereceğini yerinde müsaade ettik. Bu noktada bizler projelendiren, yapımızı üstlenen müteahhit firmadan, ilgili devlet kurumlarına kadar; böyle bir projenin daha iyisi yapılabilirken, neden eksik yaptıklarını açıklamalarını ve Alanya kamuoyundan, Alanya halkından özür dilemeye davet etmiştim. Bu isteğimi bir kez daha tekrar ediyorum." şeklinde konuştu.

"ADLİ TIP KURUMU İSTİYORUZ"

"Alanya'da eksikliğini hissettiğimiz bir konu hakkında konuşmak istiyoruz" diyerek sözlerine başlayan Türkdoğan, Alanya'ya bir adli tıp kurumu yapılması gerekliliğinden bahsetti. Türkdoğan, "Burada herhangi bir ölüm gerçekleştiğinde, ecel geldiğinde vatandaşlarımızın ani ölümlerde şüpheli ölümlerde savcılık kararı ile Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk ediliyor. Bazen günde 6 7 tane Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderiliyor. Örneğin kalp krizinden bile bir vatandaşımız ölse ani bir ölümse bunun incelenmesi gerektiğinde Antalya’ya gönderiliyor. Dolayısıyla sadece illerde hizmet veren adli tıp kurumlarından 300 binin üzerinde nüfusa sahip, özellikle turizmin başkenti dediğimiz, yabancıların da özellikle yaşlı yabancıların da yaşadığı ve ani ölümlerin gerçekleştiği bir yerde mutlaka Adli Tıp Kurumu da açılmalıdır. Buradan yetkili kişilere özellikle Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na sesleniyorum. Vatandaşlarımızın isteklerinden bir tanesi Alanya’ya adli tıp kurumu yapılmasıdır. Bunu da buradan kamuoyuna duyuruyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 15:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83