Türkiye’de bir ilk : Alanya’da açılacak

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Türkiye’nin ilk özel eğitim ana okulunun ikinci dönem Alanya’da açılacağını söyledi.

Türkiye’de bir ilk : Alanya’da açılacak

Sene başında yapmış oldukları planlamada olumsuz bir gidişat olmadığını belirten Hüseyin Er, “2018-2019 eğitim öğretim yılı bizim için çok başarılı geçiyor ve devam ediyor.

‘Moto3 Yarışları‘nda en genç dünya şampiyonunu Alanya’dan çıkardık. Mauy Thai’de Avrupa birincisi ve üçüncüsü çıkardık. Bisiklette Balkan şampiyonu çıkardık. Eskrimde, resimde ve farklı aktivitelerde Türkiye, bölge birinciliklerimiz var.

banner111

Bu projeler devam ettiği için önümüzdeki dönemde yine Türkiye, Avrupa ve belki dünya derecelerimiz de çıkabilir. İlk kez geçen yıl üniversite sınavlarında Türkiye 35’incisi çıkardık.

Türkiye 171’incisi çıkardık. İlk binde 6 öğrencimiz vardı. Bu Alanya’nın tarihinde bir rekor. Sosyal, sportif, kültürel alanda Antalya’da lokomotifiz. En çok proje üreten ilçeyiz.

TÜBİTAK 4006 projelerinde Antalya’nın genelinde 43 proje kabul gördü. Bunun 24’ü Alanya’ya ait. Bize en yakın ilçenin 3 projesi var. Aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) projeleri için de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.

Şu an 16 projemizin 9’u kabul gördü. Bu konuda da ilde ilk sıralardayız. Alanya’da olmayan okul türü yok. Fen lisesi, proje imam hatip, bilim sanat merkezi, güzel sanatlar lisesi, spor lisesi. Alanya’da yaşayanlar için uygun kriterlerde okullarımız mevcut. Türkiye’nin ilk özel eğitim ana okulunu ikinci dönem Alanya’da açıyoruz. Bu okul Tepe Mahallesi’nde Selçuklu İlkokulu’nun olduğu binaya yapılacak. 3 dönüm alan üzerinde kurulu olan okul özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere hizmet verecek.

“TÜRKİYE ORTALAMASI YÜZDE 18 ALANYA ORTALAMASI YÜZDE 60”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce onlarca kurs açtık. Madde bağımlılığından tutun resim, müzik, yabancılara yönelik Türkçe kurslarından takıya, el sanatları, dikiş, nakış, ipek kozacılığı, bize ne tür kurs talebi geliyorsa bunların tamamını açıyoruz.



Hedefimiz 35 bin kursiyere ulaşmak. Şu anki verilere göre bu rakamın çok rahatlıkla geçebileceğimizi görüyoruz. Aynı zamanda okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için okuma yazma kursları açıyoruz.

Okuma yazma bilmeyen varsa en yakındaki okulumuzla irtibata geçip bizlere ulaşıp hemen tarafımızca orada okuma yazma kursu açılacak. Bir kişi dahi olsa kurs açıyoruz.

Şu an Türkiye ortalaması yüzde 18 iken, Alanya ortalaması yüzde 60’a ulaştı. Hedefimiz okuma yazma bilmeyen tek bir birey kalmaması” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83