Türkmen Beyi 'Yeni Belediye Binasının' temelini attı

MHP Lideri Devlet Bahçeli Alanya Belediye Binası'nın temelini attı. Kalabalık bir törenle yapılan temel atma töreninde binlerce vatandaş katıldı.

Türkmen Beyi 'Yeni Belediye Binasının' temelini attı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Alanya'ya geldi. saat 15.00 sıralarında Alanya'ya gelen Bahçeli ilk olarak Yeni Alanya Belediye Binası'nın açılışını yaptı. Oba'daki törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP'li meclis üyeleri, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anamur İlçe Teşkilatı'da kalabalık bir şekilde törene katıldı.

banner111
Törende ilk konuşmayı Adem Murat Yücel yaptı. Başkan Yücel, şu sözlerle Bahçeli ve halka seslendi:

"Sayın Genel Başkanım, 
Sayın Genel Başkan Yardımcılarım,
Sayın Milletvekillerim,
Sayın Kaymakamım,
Sayın Rektörlerim, 
Sayın İl ve İlçe Başkanlarım, 
Sayın Ülkü Ocakları Başkanlarım,
Sayın Oda ve dernek başkanlarım, 
Sayın Muhtarlarım,
Kıymetli yol arkadaşlarım,
Vefalı hemşehrilerim,
Sevgili Alanyalılar,

Selçuklu’nun başkentine, Dünya’nın ve ülkemizin turizmde marka şehrine, 79 milletten insanın huzur ve güven içinde yaşadığı Alanya’mıza, hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Ülkemizin, devletimizin ve milletimizin güvencesi,
Türk Dünyası’nın umudu,
Türkmen Beyimiz,
Partimizin Bilge Lideri,
Sizi, Alanya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Yoğun gündeminiz arasında kentimizi teşrif ettiğiniz için Alanya halkı adına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım. 
7 ay gibi kısa bir süre içinde şehrimizi 2. kez ziyaretinizle şereflendirerek, Alanya’mıza ve Alanyalı hemşerilerimize verdiğiniz kıymeti bir kez daha gösterdiniz. 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensubu olmanın onuruyla, halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için, gece gündüz demeden Alanya için çalışıyoruz.

Partimizin misyonu ve vizyonuyla Alanya için hayal denilen şeyleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Yapılamaz denilen işleri yapıyoruz. Büyük Alanya’yı Büyük projelerle buluşturuyoruz.  

Bugün, sizlerin ve halkımızın büyük desteğiyle 102 milyon Türk Lirası değerindeki yatırımla Alanya’ya kazandırdığımız Belediye Hizmet Binamızın, Güneş Enerji Santralimizin, temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştireceğiz. 44 yeni aracımızı da dualarla halkımızın hizmetine sunacağız.

Büyükşehir Yasasıyla 56 kat büyüyen kentimizin her noktasına, 2400 personelimizle, 500 iş makinesi ve aracımızla, merkez, doğu, batı mahallelerimize ve yaylalarımıza kurduğumuz 7 şantiyemizle, kaliteli, hızlı ve güler yüzlü hizmetlerimizi götürüyoruz. Kentimizin her bölgesine cm cm, ilmek ilmek hizmetlerimizi nakşediyoruz.
Alara’dan Aydap’a uzanan yelpazede, sınırları ve hizmet ağı bu kadar büyüyen kentimizin insanlarına hizmet verirken, yetersiz kalan eski belediye binamızı yenilemek istedik.  Göreve geldiğimiz günden itibaren Büyük Alanya’ya yakışan, halkımızın daha rahat ulaşabileceği ve daha iyi şartlarda hizmet verebileceğimiz yeni Belediye Hizmet Binamızın Projesini hazırladık. En son teknolojinin kullanılacağı Belediye Hizmet Binamız, akıllı bina özelliği, konumu, ulaşım kolaylığı,  otoparkı ve sosyal donatı alanları ile de bölgenin en iyi eserleri arasında yerini alacak nadide bir yapı olacaktır.  Yaklaşık 70 milyonluk bir yatırım olan Belediye Hizmet Binamızı, 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, hizmete açacağız.

Ancak, bizim önceliğimiz hiçbir zaman Belediye Hizmet Binası olmadı. Her zaman söylediğimiz gibi “Şehirler meydanları ile anılır ve meydanları ile bilinir.” Dünyanın en güzel kenti olan Alanya’ya, Dünyanın en güzel meydanını kazandırmak için kolları sıvadık. Ve bunun için Belediye Binamızı buraya taşımaya karar verip, Kent Meydanı projemizi hazırladık. Alanya’nın en güzel ve en merkezi yeri olan eski binamızın olduğu o eşsiz kıymetteki bölgeyi, Kent Meydanı yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. 
Projesi tamamlanmak üzere olan Kent Meydanımızı hayata geçirdiğimizde İskele Bölgesi’ni halkımızın kullanımına açacağız. Kent ile denizi buluşturacağız. Yeşil alanları, yürüyüş, dinlenme ve seyir alanlarıyla, kültürel objelerle, modern çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile Kızıl Kule’den başlayan ve Hacet Deresi’ne kadar uzanan 1.2 km’lik alana turizmin gözbebeği Alanya’ya yakışan, herkesin gıpta ile baktığı, eşi benzeri olmayan bir kent meydanı kazandıracağız.
Her Yerel Yönetici, arkasında “bu bizim eserimiz” diyebileceği, insanlara faydalı olan, kentin kaderini değiştirecek büyük projeler, büyük eserler bırakmak ister. Kent Meydanı Projesi de Alanya’nın vizyonunu değiştirecek, kaderini etkileyecek, Alanya’nın değerine değer katacak bir projedir. Kent Meydanı Projemizi, gerekli kurul onayları tamamlandığında, halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine sunacağız. Ardından hemen çalışmalara başlayacağız.
Partimizin Üretken Belediyecilik anlayışını hizmetlerimize ve projelerimize yansıttık. Üretken Belediyecilik anlayışımızın en güzel örneği olan Yenilenebilir Enerji Kaynağı Güneş Enerji Santralimizin açılışını birazdan hep birlikte yapacağız. Yerel ve Kamu Kurum ve Kuruluşları arasında ülkemizin en büyük Güneş Enerji Santraline sahip olmanın gurur ve onuruyla Toslak Mahallemizde 94 dönümlük bir alana kurduğumuz santralde 11 Temmuzdan beri elektrik üretiyoruz. Ürettiğimiz elektriği satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz. Güneş Enerji Santralimizden aylık ortalama 250-300 bin TL gelir elde ediyoruz. 
Artık üreterek güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve büyüdükçe de halkına daha çok hizmet eden bir belediyeyiz. 
Yatırım bütçesi, araç filosu ve hizmet ağı ile Türkiye'nin güçlü belediyelerinden biri olan Alanya Belediyesi, artık okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, kreşler yaptıran, camiler yaptıran,  birçok mahallesine düğün salonları ve kültür merkezleri inşa eden bir belediye oldu. Aynı zamanda kendi bitkisini, kendi elektriğini, kendi asfaltını kendisi üreten, tasarruf ederek büyüyen bir belediyeyiz.
11 milyonluk yatırımla Çıplaklı Mahallesi’nde taş-kırma-eleme tesisimiz olan Maden Kalker Ocağımızı, Oba’da Asfalt Plentimizi hayata geçirdik. En kısa zamanda Beton Fabrikamızı da hizmete açacağız. Birbiri ile entegre çalışan bu tesislerde piyasanın çok altında maliyetle ürettiğimiz sıcak asfaltla; mahallelerimize modern, kaliteli ve Avrupa standartlarında yollar kazandırıyoruz.
Alanya’nın 37 yıllık hayali olan Teleferiği gerçeğe dönüştürmek de Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik anlayışı ile hamdolsun ki bizlere nasip oldu.  Teleferik, 35 milyon TL’lik dev bir yatırımdır. 
Unesco Dünya Kültür Mirası adayı olan Alanya Kalesi’nin doğal ve tarihi yapısını korumak için alternatif bir ulaşım sistemi olan Teleferiği Ağustos ayında hizmete açtık. Şu ana kadar 200 bin kişi Teleferiği kullanarak Alanya Kalesi’ni ziyaret etti.
Yine, kırsaldaki kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Kız Öğrenci Yurdunu, doğu ve batı mahallelerimizde 2 çok programlı liseyi,  Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı hayvan barınağı olan Demirtaş Hayvan Barınağı’nı, Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı’nı, Kestel, Toslak, Demirtaş Düğün Salonu ve Kültür Merkezi’ni, prestij caddelerini, köprüleri, Park Bahçeler Serasını, 800 km asfaltı, 160 km yeni yolu, 58 bin 500 metre altyapı hizmetini ve tek tek sayamayacağım birçok yatırımı değerli Alanya halkımızın hizmete sunduk.
İnşaatı devam eden Oba Mahallemizde Cenaze Hizmetleri Binasını, Konaklı ve Güney Düğün Salonlarını, Saray Mahallemizde Kapalı Halk Pazarını, Çayarası Yaylamızda Ticaret Merkezini, Demirtaş Mahallemizde Yenidamlar Köprüsünü ve yapımı devam eden 3 yeni camiyi 2018 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Hizmet aşkımızla Alanya’yı yeni hizmetlerle, yeni projelerle buluşturmaya devam edeceğiz. 

Hizmetlerimizle altın çağını yaşayan Alanya’yı, refah seviyesi yüksek, mutlu  insanların yaşadığı, örnek alınan bir şehir yapmak için sivil toplum kuruluşlarımızla ve  toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içinde kararlılıkla çalışıyoruz.

Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan şehrimizi yönetirken, kentin geleceği ile ilgili yeni kararlar alırken, üniversitelerimizle, odalarımızla, derneklerimizle, muhtarlarımızla, siyasi parti temsilcilerimizle, meclis üyelerimizle, esnafımızla, turizmcilerimizle istişare ediyoruz; toplumsal mutabakat sağlıyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte aşıyoruz. Kentimizdeki bu güzel uyum ve işbirliği için herkese teşekkür ederim.

Dünümüzle, bugünümüzle; kültürümüze ve ortak değerlerimize sahip çıkarak özümüzle sözümüzle Alanya’yı hep birlikte yarınlara hazırlıyoruz.

Sayın Genel Başkanım,  her zaman her yerde göğsümü gere gere şunu söylüyorum. 
Dünya döndükçe, siz başımızdan eksik olmadıkça, bizler de burada oldukça Alanya Kalesi’nden 3 hilali indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Size ve partimize layık olmak için, gençlerimize daha mutlu ve daha güvenli yarınlar bırakmak için gayretle, azimle, yılmadan, yorulmadan çalışacağız, halkımızın hizmetkârı olacağız. 

Alanya’ya kazandırdığımız Belediye Hizmet Binamızın, Güneş Enerji Santralimizin ve 44 yeni araç ve iş makinesinin Alanya halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. 

Gayretimiz ülkemiz içindir,
Gayretimiz bölgemiz içindir
Gayretimiz Alanya içindir,
Gayretimiz sizin içindir
3 yıldır şahsıma ve ekip arkadaşlarıma güveniniz ve verdiğiniz destek için sonsuz teşekkür eder, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 15:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83