Ulaşılamayan Engelli Kalmıyor

“Ulaşılamayan Engelli Kalmasın” projesi kapsamında 6 ilçede 453 engelli bireyi evinde ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorunlarını yerinde tespit ederek, çözüme kavuşturdu.

Ulaşılamayan Engelli Kalmıyor

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “Ulaşılamayan Engelli Kalmasın” projesiyle, engellileri evlerinde ziyaret ediyor. Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda ihtiyaç analizleri yapılarak topluma kazandırılması hedefleniyor. Engelli bireylerin ve ailelerinin sorunları yerinde tespit edilerek hayatlarını daha sağlıklı koşullarda, daha mutlu sürdürebilmeleri amaçlanıyor. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı ve Serik ilçelerinde mahalle muhtarlarının rehberliğinde engelli bireyleri evlerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi uzmanları, bugüne kadar 60 mahallede, toplam 453 engelliye ulaştı. 

banner111
SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Uzmanlar, engellilere yasal hakları konusunda bilgi vererek, nakdi yardım, sosyal kart desteği, tekerlekli sandalye, psikolojik danışmanlık, engelsiz ulaşım aracı, engelsiz ev dizaynı, evde bakım, akülü sandalye, konuşma terapisti, danışmanlık gibi hizmetler sağladı. Engeli sebebiyle eğitimini sürdüremeyen ya da yarıda bırakan okul çağındaki çocuklar da ekipler tarafından Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yönlendirildi.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 10:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83