Ülkücü Çakıroğlu’nu anmak için yürüdüler

Akdeniz Üniversitesi’nde yaklaşık bin öğrenci, 2015 yılında bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yürüyüş yaptı.

Ülkücü Çakıroğlu’nu anmak için yürüdüler
20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsünde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 4. ölüm yıldönümü nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde öğrenciler yürüyüş gerçekleştirdi. Yakut Çarşısı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik öğrenci grubu, ellerinde Çakıroğlu’nun resimleri ve dövizlerle çeşitli sloganlar atarak Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüdü.

"TARİH OKURKEN TARİH YAZMIŞTIR"

Yürüyüş sonrası Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, Çakıroğlu’nu anmak ve emanetinin emin ellerde olduğunu göstermek adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. Ülkücü hareketin meydanlarda şehit olmaya hazır olduğunu vurgulayan Küreşoğlu, "Ülkücü hareket her şeyden önce Türk milletinin ve Türk devletinin bekasını her şeyin önünde tutmaktadır. Rahmetli şehidimiz, tarih okurken tarih yazmıştır. Memleketimiz için milletimiz için bölücü terör örgütlerine üniversitelere meydan vermemek için şehit olmuştur. Onun için Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde bir tane bölücü terör örgütü militanına dair, asla ve asla yer yoktur. Akdeniz, ülkücülerindir, eğitim öğretim hayatını tamamlamak isteyen Türk gençlerinindir" diye konuştu.

banner111

Açıklamanın ardından grup ülkücü andı okuyup sloganlar atarak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83