Uludağ'dan Alanya'ya 2B uyarısı

AK Parti genel merkezince ilçe başkan adayı olarak Ankara’ya mülakata çağırdığı isim Nurettin Uludağ, KANAL A’da canlı yayın konuğuydu.

Uludağ'dan Alanya'ya 2B uyarısı
Uludağ, Haberin Manşeti programında Antalya Büyükşehir Belediyesinin hazırlamakta olduğu 1/25.000 imar planıyla ilgili eleştirisi de ortaya koydu. Nurettin Uludağ katıldığı canlı yayında AK Parti’nin yerelde niçin iktidar olamadığı konusunda hatalara dikkat çekti. Yapılan hatalara dikkat çeken Uludağ, yeni ilçe başkanı Mustafa Toklu ile hataların ortadan kalkacağını söyledi.

“KONUT ALANI 2B’LER YOK”

Nurettin Uludağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde halkın görüşüne sunulan 1/ 25.000 imar planıyla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Uludağ, plan toplantısında ifade ettiği yapılaşmaya açılan 2B arazilerinin imar alanı olarak plana işlenmemesinin büyük sorunlara yol açacağını söyledi. Uludağ şu açıklamayı yaptı: 1/25.000 planlar büyükşehir yasasının en büyük nimeti olmalı. Bu nedenle 1/25.000 plan üzerinde çalışmak gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı planı bu nedenle çok önemsiyorum. Benim orada üzerinde durduğum konu 2B’leri hükümetimiz halkımıza sunarken seçenek koydu. Örneğin bir yeri konut alanı almak istersen 80 bin lira, aynı yeri tarım alanı olarak almak istersen 40 bin lira dedi. Böyle 2B arsasını konut alanı olarak almak isteyen çok oldu. 25 binlik imar planı hazırlanırken bu lekeleri atmak gerekiyordu. Çünkü halkımız 1/1000’lik, 1/5000’lik planları yapılırken sıkıntı yaşamamalı. Toplantıda dinlediğim kadarıyla netlik yoktu, belirsizlik olunca dile getirdi. İmarlı alan çevresindeki 2B alanları için leke konmuş. Ancak Elikesik’ten vatandaş 2B almış, konut alanı olarak almış, 2 katı para ödemiş ama oraların işareti planda yapılmamış. Bu çok önemli bir konu, sorun. Burada bir karar vermek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi 2B’leri bu şekilde bırakacak mı? 2B’ler kurumlar arası irtibatsızlığın kurbanı mı olacak, yoksa büyük şehir bunu çözecek mi? Bunun kararını vermek lazım. Buna karar verilmezse büyük sıkıntı çıkar.” 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 10:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83