Ürkmezer'den Alanyalı milli sporcuya anlamlı ziyaret

Ürkmezer'den Alanyalı milli sporcuya anlamlı ziyaret
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Down sendromlu Milli Sporcu Dilara Çelik ve ailesini ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle gerçekleşen ziyarette Kaymakam Ürkmezer Dilara Çelik ve Ailesini azimleri ve başarıları için tebrik etti. Mozaik Down Sendromu ile dünyaya gelmiş olan Dilara eğitimin, fırsat eşitliğinin ve azmin en güzel örneği. 2013 yılında Avrupa Şampiyonasında 100 metrede gümüş madalya, gülle atmada ise dünya rekoru kırmıştır. 2017 yılında Portekiz'de düzenlenen Down Sendromlular Uluslararası Atletizim Şampiyonası' nda disk atmada dünya rekoru kırmıştır. Çok sayıda altın, gümüş ve bronz madalya sahibidir. Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından 21.01.2020 tarihinde A Sınıfı Milli Sporcu Belgesi'ne layık görüldü. Halen Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümü son sınıf öğrencisidir.

Kaymakam Ürkmezer; “Milli Sporcumuzun özgeçmişi madalyalarla dolu. 5 yaşından beri spor yapan Dilara bir başarı hikayesi. Başta kendisi ve ailesi olmak üzere ona destek olan öğretmenleri, doktorları ve yakın çevresi olmak üzere herkesi tebrik ediyor, sporcumuza şanlı bayrağımızı müsabakalarda dalgalandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 20:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83