Uyar'dan et olayına ilginç bakış açısı

Hilmi Uyar hükumetin yeni et politikasını eleştirdi ve konuyu cami hocasına sordu.

Uyar'dan et olayına ilginç bakış açısı
Konaklı Esnaf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Uyar hükumetin almış olduğu et kararını eleştirdi. Alınan karar göre Sırbistan başta olmak üzere bir çok ülkeden et ithal edilecek. Bu etler bazı zincir marketlerde satılacak. Ortalama kıymanın 31 kuşbaşının ise 29 Lira olması bekleniyor. 

Bu yeni politika vatandaşlar tarafından desteklenirken bir çok kasap konuya itiraz etmişti. Uyar, konuya değişik bir açıdan baktı ve yurtdışından ithal edilen etin helal olmayacağını söyledi. 

Uyar yaptığı açıklamada, "Benim kasap esnaflarım ne yapacak? 29 ve 31 TL'ye et ve kıyma satabilecekler mi? Bu ayrı bir sorun ama benim asıl dikkat çekmek istediğim konu; şimdi biz yüzde 99'u Müslüman bir ülkeyiz ve dışarıdan et ithalatı yapacağız. Dikkatinizi çekerim et ithalatı ve bu etler Müslümanların dini vecibelerine uygun mu kesim yapılıyor? Yani Sırbistan'dan 5 bin ton dondurulmuş et ithalatı yapılacak. Sırbistan'ın yüzde 85'i Ortodoks Hıristiyan, yüzde 5 buçuğu Katolik Hıristiyan, yüzde 3 buçuğu Müslüman. Yani satın alacağımız etin helal mi haram mı diye kafama takıldı? Bir hocaya sorma gereği duydum, kitaba baktı ve "helal kesim değilse haramdır" dedi. Bende kamuoyu ile paylaşma gereği duydum. Unutmayın ki bir neslin bozulmasının baş sebebi haram yemekten geçer." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 15:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83