Vali Alanya'yı idol seçti

Adilcevaz'ı kalkındırma toplantısında konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar "Adilcevaz, Doğu'nun Alanya'sı gibidir" dedi.

Vali Alanya'yı idol seçti

 Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

banner111
Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, proje hazırlama danışmanı Merve Şimşek tarafından girişimcilere tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme ve turizm teşvik projeleri hakkında bilgiler verildi.

İlçedeki girişimcilere destek olmak amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Valisi Ahmet Çınar "Adilcevaz, Doğu'nun Alanya'sı gibidir. Bölge çok ciddi kış yaşarken, Adilcevaz ılıman bir iklime sahip. İlçeye 4 yıldızlı bir otel kazandırmak istiyoruz. Bu konuda devlet olarak yatırımcıya gerekli yardımı ve desteği vermeye hazırız. Buraya yapılacak bir otel ve çevresine yapılacak modern iş yerleri özellikle İranlı turistlerini buraya çekecektir. Van Gölü'ne çeşitli aktiviteler kazandırarak deniz turizmini canlandırmak hedefindeyiz. Ayrıca Süphan Dağı'na dağ evi yaparak yaz, kış dağ turizmini de canlandıracağız inşallah" dedi. 

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da, ilçedeki işsizliğe çözüm bulmak istediklerini ifade ederek, “Sayın valimizin desteğiyle ilçemizdeki girişimci hemşehrilerimize Avrupa Birliğinin kırsal kalkınma projeleri hakkında bilgiler verdik. İlçemiz, bölgemizin en ılıman yerlerinden biridir. İlçemizde ceviz ve kayısı başta olmak üzere birçok sebze ve meyve yetişebilmektedir. Ancak ilçemizde yapılması gereken çok şeyler varken, maalesef ilçemiz hep göç veriyor. Bu göçü engellemek için acilen bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. İlçemizde yetişen sebze ve meyvelerin saklanabilmesi için öncelikli olarak soğuk hava deposunun yanı sıra seracılık ve hayvancılık ile ilgili projeler yapılması gerekmektedir. Bunların yanı sıra ilçemiz Van Gölü kıyısının en güzel yerlerinden biridir. Bu kapsamda turizm alanında güzel çalışmalar yapabilirsek, ilçemiz insanına iş imkanları sağlayabiliriz. Ayrıca Aygır Gölünde çok güzel bir turizm alanında çalışmalarımız var. Bu çalışmayı çok önemsiyorum. Eğer buradaki projemizi hayata geçirebilirsek, ilçemizin çok büyük bir mesafe kat edeceğine inanıyorum. İnşallah bu toplantımız girişimci arkadaşlarımız için verimli geçmiştir. Arkadaşlarımızın yapacakları projelerde Adilcevaz Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağız. Yeter ki hep birlikte el ele vererek ilçemize güzel hizmetler yapalım” dedi.

Toplantıya Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Defterdarı Mehmet Çoban, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ, belediye meclis üyeleri, kamu kurum amirleri ve girişimci vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 13:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83